Astigmatism miopic consult, Ofta Total

Astigmatism miopic – cauze, simptome și metode de tratament

Persoanele care suferă de astigmatism miopic prezintă o curbură anormală a suprafeței centrale a ochiului, corneea. Persoanele care suferă de această afecțiune o au încă de la naștere.

Ce este astigmatismul?

Astigmatismul reprezintă o problemă de vedere comună care afectează curbura ochiului și care aduce dificultăți legate de vederea la distanță și de aproape. Această afecțiune trebuie corectată pentru o calitate bună a vederii și implicit a vieții pacienților. Corecția astigmatismului se poate face cu lentile aeriene montate într-o ramă, cu lentile de contact sau prin chirurgie refractivă corneană sau cristaliniană.

Ce este astigmatismul miopic și cum se manifestă

Atunci când o persoană suferă de astigmatism miopic, suprafața frontală a ochiului, corneea, lentila ochiului, cristalinul, prezintă curburi nepotrivite. Deformările suferite de cele două componente refractive ale ochiului produc probleme de vedere.

O cornee perfect curbată poate refracta lumina în mod corespunzător când intră în ochi. În cazul unei persoane cu astigmatism miopic, corneea este ovoidă, nu perfect rotundă, așa cum ar trebui.

Datorită celor două curbe diferite care caracterizează cazurile de astigmatism miopic, razele de lumină se vor concentra pe mai multe puncte de pe retină în loc de unul. Acest lucru provoacă vedere neclară și, uneori, vedere dublată, dacă astigmatismul miopic este sever.

Factori de risc pentru astigmatism miopic

În prezent, cauzele asociate cu apariția cazurilor de astigmatism miopic sunt neclare, dar faptul că unele persoane se nasc cu o astfel de problemă de vedere sugerează faptul că există o componentă genetică implicată.

Experiența clinică a relevat faptul că unele cazuri de astigmatism miopic pot avea la bază o leziune cauzată de un traumatism accidental sau chirurgical.

Astigmatism miopic – simptome

Cazurile de astigmatism miopic prezintă o gamă largă de simptome, iar printre acestea se pot număra:

 • Vedere neclară la distanțe diferite
 • Vedere distorsionată
 • Vedere dublată
 • Probleme cu vederea în condiții de luminozitate scăzută
 • Dureri de cap  
 • Strabism 

Copii nu realizează că au probleme de vedere așa că trebuie să fie examinați pentru depistarea bolilor oculare. Testarea vederii de către un specialist pentru a detecta un posibil caz de astigmatism miopic este indicată la următoarele vârste și intervale:

 • La scurt timp de la naștere
 • Înainte de a merge la grădiniță sau școală
 • În timpul școlii primare

Cum este diagnosticat un astigmatism miopic?

Adresați-vă unui medic oftalmolog dacă simptomele pe care le experimentați vă afectează desfășurarea activităților sau interferează cu capacitatea de a îndeplini activitățile de zi cu zi. Un specialist poate stabili dacă aveți astigmatism miopic și, dacă da, în ce măsură sunteți afectați și cum poate fi corectat.

Un posibil caz de astigmatism miopic este diagnosticat printr-un examen oftalmologic. Un examen complet al ochilor implică o serie de teste pentru a vă verifica sănătatea ochilor și modul în care ochii refractă lumina. 

Oftalmologul folosește diverse instrumente și teste dacă suspectează că suferiți de astigmatism miopic. Printre testele la care puteți fi supus în timpul unui astfel de consult se numără:

 • Teste de vedere
 • Măsurarea refracției
 • Keratometrie
 • Topografia corneei

Metode de tratament

Scopul tratamentului pentru astigmatism miopic este acela de a îmbunătăți calitatea vederii.  Medicul oftalmolog vă poate recomanda:

Ochelari de vedere

Lentilele acestor ochelari compensează pentru forma atipică a corneei și cristalinului cauzată de astigmatismul miopic.

Lentile de contact

Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de opțiuni, fiind gândite și cu scop estetic în tratamentul de astigmatism miopic.

Chirurgie refractivă

Scopul unei operații pentru astigmatism miopic este acela de a elimina nevoia de a folosi ochelarii de vedere sau lentilele de contact.

Dacă prezentați unul sau mai multe din simptomele cauzate de astigmatismul miopic sau vreți să vă asigurați că aveți o vedere sănătoasă programați un consult la clinica OftaTotal!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top