Chirurgia refractivă laser

Despre chirurgia refractivă laser

Dacă trăiești cu un viciu de refracție (astigmatism, miopie, hipermetropie), porți ochelari și vrei să scapi de dependența față de aceștia, este timpul să iei în considerare chirurgia refractivă laser.

Chirurgia refractivă este un termen general care cuprinde o serie de modalități chirurgicale care au ca scop îmbunătățirea refracției ochiului și, în consecință, reducerea și chiar eliminarea dependenței de ochelari sau de lentile de contact. Cu ajutorul acestui tip de operație, îți vei recăpăta claritatea vederii și, implicit, vei scăpa de ochelari. 

Chirurgia refractivă laser se realizează în aproximativ 5-7 minute, pentru fiecare ochi și nu necesită internare. 

Suntem mereu aici

Pentru Tine

La centrul medical oftalmologic Ofta Total oferim tratamente laser calitative cu o performanta de nivel inalt. Acest tip de tratament este 100% sigur, iar echipa noastra va face tot posibilul ca totul sa decurga ideal.

Când se recomandă chirurgia refractivă laser

În momentul de față, chirurgia refractivă laser poate obține rezultate ca:

  • o reducere a gradului de miopie mica, medie, uneori și mare;
  • o reducerea  a hipermetropiei de până la 6 dioptrii; 
  • o scădere de la 0,5 la 6 dioptrii a astigmatismului. 

Refracția este fenomenul de curbare a razelor de lumină, atunci când trec dintr-un mediu transparent, în alt mediu, cu densitate diferită. Se măsoară în dioptrii, iar corneea și cristalinul refractează lumina care intră în ochi. În cazul ochilor sănătoși, cu vedere normală, puterile de focalizare ale corneei și ale cristalinului sunt perfect adaptate la lungimea globului ocular. Atunci când o persoană cu acuitate vizuală normală privește un anumit obiect, corneea și cristalinul focalizează razele luminoase paralele emise de obiect, cu precizie pe retină, și se percepe o imagine clară. 

Viciile de refracție se produc în momentul în care corneea și cristalinul nu focalizează corect razele de lumină, pe retină. 

Operație reducere dioptrii, Ofta Total

Tipuri de chirurgie refractivă laser

Există două categorii de chirurgie refractivă laser: chirurgie refractivă corneană și chirurgie refractivă cristaliniană. 

Deosebirea dintre acestea este aceea că, în chirurgia refractivă corneană se modifică puterea de refracție a corneei, iar în cea cristaliniană, puterea de refracție a cristalinului. Chirurgia refractivă corneană cu laser se adresează pacienților mai tineri, sub 40 de ani. După această vârstă, începe să se dezvolte natural presbiopia, ceea poate implica necesitatea ochelarilor la aproape – citit, scris etc. 

Ar mai trebui să știi și că există mai multe tehnici operatorii, prin care se efectuează operația de reducere a dioptriilor, corneană și cristaliniană. La Ofta Total realizăm:

Operația de reducere a dioptriilor PRK

Se utilizează laserul cu excimeri, se realizează dezepitelizarea mecanică a corneei cu un instrument special și apoi ablația corneană. Astfel, refracția corneei este modificată și se reduce numărul de dioptrii. 

Operația de reducere a dioptriilor LASIK

Prin această tehnică, se efectuează un flap cornean cu ajutorul unui microkeratom, apoi se face ablația laser și se repoziționează flapul.

Operația refractivă laser FEMTO-LASIK

Aceasta este o tehnică LASIK îmbunătățită, care propune utilizarea unui laser cu femto-secunde, pentru realizarea flapului cornean, urmată de ablația cu laserul cu excimeri. Ulterior, flapul se repoziționează.

Condiții pe care ar trebui să le îndeplinești pentru operația de reducere a dioptriilor

Pe lângă utilizarea tehnicilor de ultimă generație, specialiștii Ofta Total Sibiu îți oferă o pregătire preoperatorie excelentă, care include examinare amănunțită, analiza corneei cu ajutorul unor instrumente de diagnostic de top, garantând, astfel, cele mai bune rezultate. Fă-ți chiar acum o programare dacă ai nevoie de o reducere a dioptriilor prin chirurgie refractivă laser.

Servicii performante cu aparatura de ultima generatie

Programeaza-te la un consult

Afectiunile oftalmologice nu sunt chestiuni de amanat deoarece vederea este cel mai dezvoltat simt omenesc. Apeleaza-ne acum pentru a te programa la un consult. Pentru alte informatii sau pentru a interactiona cu noi, ne puteti gasi si pe Facebook.

Scroll to Top