Chirurgie Refractiva Laser, Ofta Total Sibiu

Chirurgia refractivă corneană te scapă de ochelari

Chirurgia refractivă face posibilă corectarea a viciilor de refracție, într-un mod sigur, eficient, fiabil și cu puține complicații. Astfel, cu ajutorul chirurgiei refractive poți beneficia de o reducere a dioptriilor, ba chiar poți scăpa de ochelarii de vedere

Ce este chirurgia refractivă și când ai nevoie de ea

Chirurgia refractivă reprezintă un subdomeniu în oftalmologie și are ca obiectiv modificarea refracției globului ocular și corecția viciilor de refracție ale ochiului uman, respectiv: miopia, hipermetropia, astigmatismul și prezbiopia. 

Aceste probleme de sănătate oculară apar atunci când ochiul nu mai poate focaliza corect imaginile, la nivelul retinei. Pentru ca ochiul să vadă clar, este necesar ca razele de lumină să treacă prin cornee și cristalin. Aceste două structuri ale ochiului refractează lumina, astfel încât aceasta să ajungă la nivelul retinei. Retina transformă lumina în semnale care ajung la creier și devin imagini. În cazul viciilor de refracție, forma corneei sau a cristalinului împiedică lumina să se propage corect, ceea ce produce o vedere neclară. 

Din fericire, în prezent, chirurgii oftalmologi au la dispoziție mai multe forme de chirurgie refractivă, pentru corectarea individuală și eficientă a viciilor de refracție. 

Chirurgia refractivă este, așadar, ideală pentru acele persoane care doresc să se elibereze de sub povara purtării ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact. Totodată, chirurgia refractivă poate să vină și în ajutorul persoanelor care poartă ochelari la distanță, nu și la aproape. 

Așadar, chirurgia refractivă se adresează modificării refracției oculare, spre a duce un pacient la emetropie – stare care nu necesită ochelari.

Chirurgia refractivă se poate adresa fie corneei, fie cristalinului. Tehnicile de chirurgie refractivă a corneei și a cristalinului se realizează, la ora actuală, cu ajutorul unor aparate ultraperformate și îndeplinesc toate criteriile de performanță și eficacitate. 

Chirurgia refractivă corneană, la Ofta Total

Chirurgia refractivă se adresează pacienților tineri, sub 40-45 de ani și implică remodelarea corneei cu ajutorul unui laser special. Chirurgia refractivă corneană modifică structura și curbura corneei, pentru a anula dioptriile pacientului. 

Cu alte cuvinte, la finalul procedurii, laserul va schimba puterea de refracție a corneei și, implicit, dioptriile vor fi reduse. 

În clinica Ofta Total se efectuează aceste proceduri încă din 2014. 

Ca să fii un bun candidat pentru chirurgie refractivă corneană ar trebui să:

  • ai peste 18 ani;
  • să suferi de un viciu de refracție care poate fi corectat prin această metodă, însă nu într-un stadiu foarte avansat;
  • să nu suferi de alte probleme oculare precum keratoconus, keratoglob, glaucom avansat, cataractă, sindrom de ochi uscat sever, sau alte afecțiuni degenerative.

Tehnici de chirurgie refractivă, la Ofta Total

La Ofta Total Sibiu, realizăm chirurgia refractivă prin mai multe metode

LASIK 

Este un tip de chirurgie refractivă care folosește un laser pentru a trata problemele de vedere cauzate de viciile de refracție. În procedura cu LASIK, medicul oftalmolog folosește un laser pentru a schimba forma corneei. 

Această intervenție chirurgicală cu laser îmbunătățește modul în care razele de lumină sunt focalizate pe retină. LASIK tratează cu succes miopia, hipermetropia și astigmatismul.  

PRK

PRK sau keratectomia fotorefractivă este folosită pentru a corecta miopia ușoară și moderată, hipermetropia și astigmatismul. La fel ca în cazul unei chirurgii refractive cu LASIK, un chirurg folosește laserul pentru remodelarea corneei, realizand o dezepitelizare superficială mecanică înaintea aplicării tratamentului laser.

Femto Lasik

Această tehnică este extrem de performantă, se adresează tuturor viciilor de refracție.  Prin această tehnică se realizează un flap cornean personalizat, cu o precizie de sub un micron, care oferă o stabilitate foarte ridicată a corneei, după operație. Această operație este extrem de rapidă și disconfortul e minim. 

Vrei să scapi de purtarea ochelarilor prin procedura de chirurgie refractivă? Fă-ți o programare la Ofta Total să stabilim intervenția potrivită pentru tine. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top