Consult Oftalmologic

consult oftalmologic sibiu

Despre Consultatia Oftalmologica

O vedere bună reprezintă un aspect important al calității vieții. Diferitele probleme oftalmologice care pot apărea din cauze genetice, odată cu îmbătrânirea sau din cauza factorilor de mediu au un efect negativ asupra relației cu cei din jur, asupra pasiunilor și a vieții profesionale. Astfel, pentru a preveni și identifica din timp diferitele probleme este recomandat să îți programezi un consult oftalmologic chiar și atunci când crezi că ochii tăi funcționează optim.
Problemele de vedere pot apărea la orice vârstă, astfel că un consult oftalmologic poate să îți ofere posibilitatea de a primi sfaturi legate de îngrijirea ochilor, dar și mai multe opțiuni legate de tratamentul diferitelor afecțiuni.

Suntem mereu aici

Pentru Tine

Imediat ce sesizati dificultati de vedere, va recomandam un consult oftalmologic. Cataracta depistata la timp este mult mai usor de tratat, decat cea avansata a carui interventie chirurgicala este mult mai grea.

Consult Oftalmologic Sibiu

Ce presupune un consult oftalmologic de rutină?

Determinarea acuității vizuale

În timpul unui consult, medicul vă va cere să citiți litere sau cifre de diferite mărimi pe un panou.

Examinarea polului anterior la lampa cu fantă

Lampa cu fantă este un aparat ce permite vizualizarea și examinarea tridimensională a segmentului anterior al ochiului.

Refractometrie computerizată

Această tehnică este folosită pentru a evalua modul în care lumina se schimbă pe măsură ce intră în ochiul unei persoane. Pe baza acestei evaluări sunt determinate dioptriile pentru a prescrie lentilele de contact și ochelarii.

Astigmometria și Skiascopia

sunt metode vechi care au fost eliminate prin refractometria computerizată.

Oftalmoscopie

Această metodă permite evaluarea retinei, partea oculară a nervului optic și a vaselor de sânge.

Tonometrie

În cadrul unui consult oftalmologic această tehnică este folosită pentru a măsura presiunea intraoculară.

Corecție optică

Această procedură are rolul de a stabili și prescrie dioptriile.

Cum decurge un consult oftalmologic de rutină?

La începutul unui consult oftalmologic, medicul îți va pune întrebări despre istoricul medical și dacă ai observat probleme de vedere. Dacă folosești ochelari sau lentile de contact, prezintă-le specialistului, astfel încât să poată stabili dacă trebuie făcute unele modificări.
Mai departe, vei fi supus unei serii de teste, acestea având rolul de a determina parametrii în care funcționează vederea ta, dar și eventualele anomalii legate de funcționarea și anatomia ochiului.
Pe baza datelor oferite de către teste, medicul îți poate recomanda un consult suplimentar, vizita la un specialist din alt domeniu sau îți poate prescrie ochelari sau lentile de contact.

Când este necesar un consult oftalmologic?

Necesitatea de a apela la un consult oftalmologic variază în funcție de o serie de aspecte. Mai exact, trebuie luate în calcul aspecte precum vârsta, problemele de sănătate, mediul profesional sau istoricul familial de a suferi de probleme de vedere.
În funcție de vârstă, necesitatea unui consult oftalmologic poate varia după cum urmează:

În cazul copiilor, medicul pediatru este cel care va sesiza dacă sunt probleme de vedere la copil. În cazul în care se suspicionează o afecțiune oftalmologică. părinții trebuie îndrumați spre un consult oftalmologic la orice vârstă a copilului pentru a se depista precoce orice afecțiune.

Este recomandat un consult oftalmologic extins înainte de a face trecerea de la grădiniță către școală. Dacă cei mici nu prezintă probleme de vedere și nu au antecedente în familie sunt recomandate vizite la medic la cel puțin doi ani. Dacă au fost identificate probleme de vedere atunci este indicat să urmați recomandările primite de la medicul oftalmolog.

În cazul în care nu prezentați probleme de vedere, ar trebui să faceți cel puțin un consult oftalmologic conform acestui program. În funcție de vârstă:

  1. 20-40 de ani: cel puțin un consult oftalmologic la cinci ani;
  2. 40-54 de ani: cel puțin un consult oftalmologic la doi sau patru ani;
  3. 55-64 de ani: cel puțin un consult oftalmologic la trei ani:
  4. Peste 65: cel puțin un consult oftalmologic la fiecare doi ani.
În cazul în care suferi de unele probleme de sănătate și vedere este recomandat să faci mai des un consult . Printre aceste probleme de sănătate și aspecte se numără:
barbat la consultatie oftalmologica verificare ochi la clinica ofta total dr stanila sibiu

Ce afecțiuni oftalmologice pot fi depistate în cadrul consultului?

Un consult oftalmologic poate juca un rol important în diagnosticarea și tratarea sau ținerea sub control a unui spectru larg de afecțiuni oftalmologice. Printre cele mai comune astfel de afecțiuni care pot fi identificate în timpul unui consult se numără:

Erori de refracție

Aceste erori pot duce la miopie, hipermetropie sau astigmatism și sunt cauzate de un parcurs neobișnuit al luminii prin cornee. Din fericire, aceste probleme pot fi corectate cu ochelari, lentile de contact sau intervenții chirurgicale.

Degenerare maculară cauzată de vârstă

Această afecțiune are la bază subțierea unei porțiuni din retină, macula și duce la pierderea porțiunii centrale din câmpul vizual.

Cataracta

Aceasta se poate manifesta la nivelul unui ochi sau al ambilor și poate duce la vedere încețoșată ce se accentueaza lent și progresiv.

Retinopatia diabetică

Persoanele cu diabet sunt susceptibile la retinopatie diabetică, o afecțiune care apare atunci când nivelurile ridicate de zahăr din sânge afectează vasele de sânge din retină.

Glaucom

La baza acestei afecțiuni stă presiunea crescută care produce daune la nivelul nervului optic.

De ce este important să faci un consult oftalmologic anual?

Un consult oftalmologic realizat an de an permite medicului oftalmolog să aibă o imagine clară a modului în care a evoluat, de-a lungul timpului, vederea ta. De asemenea, în acest fel poate să ajusteze recomandările legate de ochelari sau lentilele de contact.
Un alt aspect important al unui consult oftalmologic anual este cel legat de identificarea și tratarea timpurie a anomaliilor care pot apărea la nivelul ochilor și care reprezintă un pericol pentru aceștia și pentru sănătatea țesuturilor din jur.
clienti multumiti clinica ofta total sibiu dr stanila sibiu

Consult oftalmologic sibiu

De ce să alegi clinica Ofta Total?

Clinica Ofta Total oferă o servicii medicale complete care acoperă o gamă largă de afecțiuni oftalmologice. Punem la dispoziția pacienților expertiza specialiștilor noștri, dar și echipamente performante pentru diagnosticare și intervențiile chirurgicale.

Servicii performante cu aparatura de ultima generatie

Programeaza-te la un consult

Afectiunile oftalmologice nu sunt chestiuni de amanat deoarece vederea este cel mai dezvoltat simt omenesc. Apeleaza-ne acum pentru a te programa la un consult. Pentru alte informatii sau pentru a interactiona cu noi, ne puteti gasi si pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top