Dr. Stanila Adriana

Prof. Univ. Dr. Stanila Adriana

Medic primar oftalmolog, Presedinte RCLSO,
Vice-Presedinte ECLSO,
Ambasador TFOS

Prezentare Video


Vizualizare cv


Contact

CARTI SI LUCRARI


Carti Publicate


Lucrari comunicate


Lucrari Publicate

MEMORIU DE ACTIVITATE

PROFESIONALĂ, ŞTIINŢIFICĂ ŞI DIDACTICĂ

ACTIVITATEA PROFESIONALĂ

Între anii 1971-1977 am urmat cursurile Facultăţii de Medicină Generală din Bucureşti, pe care am absolvit-o în anul 1977, an în care am obţinut diploma de medic de medinică generală. Încă din facultate am participat la cercurile ştiinţifice studenţeşti ale Facultăţii de Medicină Generală Bucureşti. (cercul de biochimie, biologie, semiologie).

Din anul 1977 până în anul 1980 am funcţionat ca medic de medicină generală la Dispensarul Medical Avrig, judeţul Sibiu, unde m-am preocupat de ridicarea nivelului de îngijire medicală a populaţiei, aplicând cele mai moderne mijloace terapeutice medicale şi de mică chirurgie accesibile la acea dată.

În anul 1980 am susţinut examenul de secundariat în Centrul Universitar Iaşi pentru specialităţile Oftalmologie-ORL unde, clasificându-mă pe locul 3, am putut să aleg Secţia Oftalmologie a Spitalului Judeţean Sibiu. Am efectuat cursul de pregătire în specialitatea oftalmologie în cadrul secundariatului la Clinica Oftalmologică a Spitalului Militar Central, curs ţinut de prof. dr. Mircea Olteanu şi colab., curs absolvit în anul 1981 cu nota 10. Întreaga pregătire practică de medic secundar am efectuat-o în Centrul Universitar Bucureşti la Spitalul Clinic de Oftalmologie.

În toată această perioadă am participat la cercurile ştiinţifice ale Societăţii de Oftalmologie, condusă de conf.dr. Sandu Mihail, unde sub îndrumarea dr. Petre Stănescu, Cristea Cicerone şi dr. Ana-Maria Dumitrescu am susţinut diferite referate, traduceri din reviste străine, prezentări de cazuri clinice. Pentru activitatea profesională şi ştiinţifică desfăşurată în cei 3 ani de secundariat în  Spitalul Clinic de Oftalmologie Bucureşti am obţinut calificativul excepţional.

În luna septembrie 1983 am susţinut examenul de specialitate la Spitalul Municipal Bucureşti în clinica condusă de prof. Pop D. Popa şi de la data de 1 februarie 1984, conform ordinului M.S. nr. 462/1983, am fost confirmată medic principal în specialitatea  oftalmologie. Din noiembrie 1983 lucrez ca medic specialist oftalmolog în secţia Oftalmologie a Spitalului Judeţean Sibiu.

În martie 1991 am devenit medic primar, în urma examenului susţinut în Centrul Universitar Bucureşti şi am fost confirmată medic primar gradul III cu data de 1 iulie 1991, în baza ordinului M.S. 800/10.06.1991.

Din 1 iunie 1995 am fost numită medic şef al secţiei Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, prin dispoziţia nr.460/1995 a directorului Spitalului Judeţean Sibiu şi a hotărârii Consiliului de Administraţie. În secţia Oftalmologie în care îmi desfăşor activitatea şi pe care o conduc am încercat să ridic nivelul profesional şi ştiinţific al oftalmologilor din Judeţul Sibiu, organizând semestrial reuniuni ale oftalmologilor sibieni, unde se prezintă referate, lucrări ştiinţifice, prezentări de cazuri, mese rotunde pe diferite teme profesionale.

Am introdus din iunie 1990 în practica chirurgicală extracţia extracapsulară a cristalinului cu implant intraocular de cameră posterioară, operând până în prezent peste 5000 cazuri, operaţia de cataractă efectuându-se în secţia noastră sub această formă. De la inceputul anului 2003 operatia de cataracta se practica si prin tehnica facoemulsificarii. De asemenea, în secţia noastră se practică aproape toate tehnicile operatorii legate de glaucom, strabism, patologie chirugicală conjunctivală şi palpebrală.

Afecţiunile medicale tratate în ambulator şi staţionar beneficiază de un tratament competent şi modern.

În toată activitatea mea desfăşurată în cadrul secţiei de oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu am obţinut în fiecare an calificativul de foarte bine.

In anul universitar 2004 / 2005 am absolvit cursurile de MASTER: MANAGEMENT SANITAR,  la Universitatea Lucian Blaga cu media 9,88.

Prin decizia nr.50 / 8.08.2005 a Colegiului Medicilor, dupa alegerile locale, am devenit membru titular in Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor din judetul Sibiu, 2 mandate pana in 2017.

DOCTORATUL

În 15 iunie 1993 am fost admisă ca doctorand la Clinica de Oftalmologie din Cluj-Napoca sub conducerea ştiinţifică a d-nei prof. Rodica Pop, tema lucrării fiind „Contribuţii la extracţia extracapsulară a cristalinului“.

În martie 1994 mi-am susţinut examenul de anatomie (nota 10).

În septembrie 1994 am susţinut examenul de oftalmologie (nota 10).

În 25 noiembrie 1994 am susţinut un referat cu tema „Fiziopatologia cataractei primitive“, referat admis.

Al doilea şi al treilea referat din cadrul tezei de doctorat le-am susţinut în 20 octombrie 1995 în Clinica de Oftalmologie Cluj-Napoca, cu tema „Problematica extracţiei extracapsulare a cristalinului – contribuţii personale“, referat admis.

Din octombrie 1995 am lucrat la definitivarea şi redactarea tezei de doctorat, pe care am susţinut-o la data de 13 decembrie 1996 în Clinica de Oftalmologie Cluj-Napoca, având ca referenţi prof.dr. Rodica Pop, îndrumător ştiinţific, prof.dr.doc. Paul Cernea, şeful Clinicii Oftalmologice Craiova, prof.dr. Chercotă Gh., şeful Clinicii Oftalmologice Timişoara, prof.dr. Călugăru Mihai, şeful Clinicii de Oftalmologie Cluj-Napoca, conf.dr. Liana Sireteanu, şeful Clinicii de Oftalmologie Tg. Mureş, prof.dr. Fodor Francisc, profesor consultant la Clinica de Oftalmologie Cluj-Napoca, precum şi conf.dr. Petru Adrian Mircea, decanul Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca.

În urma susţinerii tezei de doctorat la data de 13 decembrie 1996, pe baza avizării Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare din ziua de 23-24.01.1997, aprobată prin Ordinul ministrului învăţământului nr. 3293/04.02.1997 mi-a fost acordat titlul de doctor în medicină.

CURSURI DE PERFECŢIONARE

 1. În aprilie 1990 am efectuat un curs de perfecţionare „Actualităţi în oftalmologie“, curs ţinut la Spitalul Clinic de Oftalmologie şi condus de prof.dr. Mircea Olteanu.
 2. Între 26 aprilie şi 15 iunie 1990 am efectuat un curs de perfecţionare în Clinica de Oftalmologie Innsbruck – Austria, condusă de prof.dr. Wolfgang Gottinger, unde m-am perfecţionat în microchirurgia oftalmologică, vitrectomie, implantare de lentile intraoculare, keratoplastie. De asemenea, am participat la cursurile susţinute la clinică, precum şi la mese rotunde, întâlniri ale oftalmologilor din Innsbruck.

După acest curs am început să practic aproape numai extracţia extracapsulară a cristalinului, cu sau fără implant de cristalin artificial de cameră posterioară, apoi extractia cristalinului prin facoemulsificare din 2003. În 13 iunie 1991 am absolvit cursul intensiv cu tema „Probleme de retinopatie diabetică şi neurooftalmologie“, organizat la Piatra Neamţ de Centrul de Perfecţionare a Personalului Sanitar Superior.

 1. În 10-12 octombrie 1991 am absolvit cursul intensiv cu tema „Lentile de contact“, organizat la Hunedoara de Centrul de Perfecţionare a Personalului Sanitar Superior.
 2. În iunie 1992 am absolvit cursul intensiv postuniversitar cu tema „Implante noi de cristalin artificial şi chirurgia deslipirii de retină“, organizat la Piatra Neamţ.
 3. Între 1-15 aprilie 1995 am participat la cursuri de implantologie în Clinica de Oftalmologie Cluj-Napoca, curs absolvit cu nota 10.
 4. Între 13 şi 22 mai 1995 am urmat un curs în Clinica Oftalmologică Saarbrücken – Germania, unde m-am perfecţionat în problematica extracţiei extracapsulare a cristalinului prin facoemulsificare cu implant intraocular de cameră posterioară.
 5. Între 23.03.1996 şi 08.04.1996 am urmat cursul postuniversitar „Laser-terapia în cataracta secundară şi glaucom, curs organizat la Clinica de Oftalmologie Bucureşti, sub conducerea prof.dr. Mircea Olteanu, curs absolvit cu media 10.
 6. În noiembrie 1996 am participat la cursul ţinut la Sinaia de prof.dr Boniface, şeful Institutului de Cercetare histologică de pe lângă Universitatea a VII-a din Paris, curs având ca temă acţiunea Difrarel-ului asupra ţesutului conjunctiv din peretele vascular.
 7. În perioada 30.11- 04.12.1998 am participat la un curs de perfecţionare în keratoplastie, facoemulsificare şi chirurgia deslipirii de retină în Saarbrucken, Germania.
 8. În 8.10.1999 am participat la seminarul cu tema: Introducerea portului cu adevărat extins al lentilei de contact, seminar organizat la Sinaia, la Congresul I Naţional de oftalmologie.
 9. În 17 iunie 1999 la Bucureşti am participat la cursul practic de chirurgie a cristalinului prin tehnica facoemulsificării, organizat la Clinica Spitalului Militar Central.
 10. In 14 iunie 2001 am participat la “Dr. Akahoshi Live Surgery”, organizat de Asociatia Romana de Cataracta si Chirurgie Refractiva.
 11. In 1.05.2002 am paricipat la cursul practic cu tema: Aplicatiile solutiilor vascoelastice in chirurgia cataractei, organizat de Asociatia Romana de Cataracta si Chirurgie Refractiva.
 12. In perioada 11 – 13 octombrie 2002 am participat la simpozionul international “Specialists in Glaucoma Meeting with Alcon – SIGMA”, organizat la Budapesta.
 13. In 23.10.2002 am participat la simpozionul “Acrysof – trecut, prezent, viitor”, organizat de Reprezentanta Alcon sub egida Societatii Romane de Oftalmologie si Asociatiei Romane de Cataracta si Chirurgie Refractiva.
 14. In 14.02.2003 am participat la simpozionul “Latanoprost – 5 ani de experienta clinica in Romania”,  organizat de Societatea Nationala de Glaucom.
 15. In perioada 2 – 3 aprilie 2004 am participat la “Vitreoretinal Live Surgery and Symposium”, organizat de Societatea Romana de Oftalmologie.
 16. Am participat in anul 2004 la programul national de instruire si perfectionare in domeniul lentilelor de contact “Johnson & Johnson Vision Care Academy”
 17. In perioada 7 – 12.03.2005 am participat la programul realizat in cooperare cu Universitatea Georgetown SUA: Managementul spitalului public in tranzitie
 18. In anul 2006 am fost nominalizata lector in cadrul cursurilor de perfectionare Johnson Academy. Am primit un certificat care atesta finalizarea cu success a primului modul PRESCRIEREA LENTILELOR DE CONTACT MOI al programului de educatie la distanta Johnson & Johnson Vision Care Academy.
 19. In perioada 5 – 11 iunie 2006 am initiat si sustinut Cursul postuniversitar LENTILE DE CONTACT desfasurat in sectia Clinica Oftalmologie a Spitalului Clinic Judetean Sibiu
 20. In perioada 2 – 8 iulie 2006 am initiat si sustinut Cursul de formare continua ACTUALITATI IN TRATAMENTUL SUPRAFETEI OCULARE desfasurat in sectia Clinica Oftalmologie a Spitalului Clinic Judetean Sibiu
 21. Am participat in perioada 27 – 29.09.2007 la cursul: Communication, Complications and Astigmatism in Contact Lens Practice organizat de “The Vision Care Institute” of Johnson & Johnson la Praga.
 22. In data de 20.11.2010 am participat la cursul cu tema: Initiere in Tomografia in Coerenta Optica desfasurat in Bucuresti.
 23. 11 – 13.02.2011 Cornea & Glaucoma Summit, Lisabona 
 24. 14 – 16.04.2011 cursurile preconferinta “Aspecte moderne ale tratamentului chirurgical al cataractei” si “Brimondina: mai mult decat eficienta – neuroprotectie” organizate la Timisoara.
 25. 25 – 27.05.2011 Cursurile precongres ale Reuniunii anuale a oftalmologilor organizate la Iasi.
 26. 2.07.2011 Cursul cu tema “Managementul individualizat al pacientului cu glaucom” – lector si coordonator de program.
 27. Diploma de absolvire a proiectului POS-DRU “Imbunatatirea managementului universitar” organizat de UE FISCSU si Universitatea din Londra.
 28. 28 – 29.03.2014 Cursul Retina Expert Forum: A Focus on CRVO, Zurich, Elvetia.
 29. 11.09.2014 Toric Access Meeting. Restore Access Meeting, Londra.
 30. 9.11.2014: Detectia si urmarirea topografica a keratoconusului. Atelier de adaptare LIVE cu lentile Rose K2 si Rose K2 XL semisclerale, Congresul RCLSO, Sibiu.
 31. 15.11.2014 Cursul Ochiul Diabetic, Bucuresti.

PARTICIPĂRI LA MANIFESTĂRI ŞTIINŢIFICE NAŢIONALE ŞI INTERNAŢIONALE

 1. Din anul 1981 am participat la toate reuniunile anuale oftalmologice organizate la Piatra Neamţ şi apoi la Iaşi. Am participat de asemenea la consfătuirile organizate la Braşov, Cluj-Napoca, Baia Mare, Hunedoara. Am participat în 1984 la Conferinţa Naţională de Oftalmologie Bucureşti.
 2. În septembrie 1984, împreună cu colectivul secţiei Oftalmologie, am organizat la Sibiu Consfătuirea Societăţii de Oftalmologie cu tema: Cataracta unilaterală, unde am prezentat lucrarările: “Cataracta unilaterală postcontuzivă”, “Concepţii actuale în sindromul Fuchs”, “Dificultăţi în corecţia afakiei monolaterale cu lentile aeriene”.
 3. În perioada 24-27 mai 1990 am luat parte la Conferinţa Societăţii Oftalmologice austriece, organizată la Bregentz. Conferinţa a abordat o gamă largă a patologiei oftalmologice, fiindu-mi de mare folos în chirurgia cataractei şi glaucomului.
 4. În septembrie 1990 am participat la Conferinţa Internaţională a Societăţii Ungare de Implantologie – organizată la Balaton Fenyves.
 5. Între 6 şi 8 noiembrie 1992 am participat la invitaţia d-lui prof. Wolfgang Gottinger la Consfătuirea de Oftalmologie din Innsbruck – “Innsbrucker Ophthalmologisches Wochenende”, unde a avut loc şi un curs de refracţie.
 6. Între 23-24 ianuarie 1993 am participat la întrunirea oftalmologilor din Innsbruck cu tema “Complicaţiile chirurgiei cataractei”, condusă de prof.dr. Wolfgang Göttinger.
 7. În 29-30 mai 1996 am participat la Consfătuirea Interjudeţeană de Oftalmologie Hunedoara cu tema “Corneea”, unde am comunicat ca prim autor lucrările “Keratopatia edemato-buloasă după extracţia extracapsulară a cristalinului” şi “Sclerocorneea”- prezentare de caz.
 8. În 27-28 septembrie 1996 am participat la a XXXII-a Reuniune Anuală a Oftalmologilor din Moldova, Iaşi, cu tema „Complicaţiile chirurgiei intraoculare“, unde am comunicat lucrarea cu titlul „Opacifierea capsulei posterioare după extracţia extracapsulară a cristalinului“.
 9. În 30 noiembrie 1996 am participat la Prima Consfătuire a Asociaţiei Române de implantologie şi chirurgie refractivă – Sf. Gheorghe.
 10. În 11-12 aprilie 1997 am participat la Consfătuirea de Oftalmologie cu tema “Recuperarea funcţională în afecţiunile oculare” în Cluj, unde am prezentat “Recuperarea funcţională după EEC±IOL”.
 11. În perioada 15-17 mai 1997 am participat la a XXXIII-a Reuniune Anuală a  Oftalmologilor din Moldova cu tema “Traumatologia oculară”, unde am comunicat lucrarea “Incidenţa şi conduita terapeutică în arsurile oculare”.
 12. În perioada 1-5 iunie 1997 am participat la Budapesta la Al XI-lea Congres al Societăţii Europene de Oftalmologie.
 13. În 1-4 octombrie 1997 am participat la Sinaia la A IV-a Conferinţă Naţională de Oftalmologie cu tema “Patologia cristalinului”. Am prezentat lucrarea “Implantul intraocular de cameră posterioară- probleme legate de tehnica intraoperatorie”.
 14. Între 30 aprilie şi 2 mai 1998 am participat la Timişoara la Consfătuirea de Oftalmologie cu participare internaţională cu tema “Ochiul şi patologia generală”, unde am prezentat lucrarea “Chirurgia cataractei în prezenţa diabetului zaharat”.
 15. În 28-30 mai 1998 am participat la Iaşi la A–XXXIV-a Reuniune Anuală a Oftalmologilor cu tema “Glaucomul”, unde am prezentat lucrarea “Chirurgia cataractei în prezenţa glaucomului”.
 16. În 16-17 aprilie 1999 am participat la Timişoara la Consfătuirea de Oftalmologie, cu tema “Dificultăţi de diagnostic şi tratament  în patologia oculară”, unde am prezenat lucrarea “Dificultăţi de diagnostic etiologic în uveitele anterioare”.
 17. În 29.05.1999 am organizat la Sibiu conferinţa cu tema “Lentile de contact” susţinută de Prof. Walter Roth, Ulm, Germania, prilej cu care s-a înfiinţat Filiala Română a Societăţii Europene de Contactologie.
 18. În perioada 04-08.09.1999 am participat la Congresul Societăţii Europene de Cataractă şi Chirurgie Refractivă – Viena.
 19. În 6-9 octombrie 1999 am participat la Primul Congres Naţional de Oftalmologie desfăşurat la Sinaia.
 20. Între 13-14 aprilie 2000 am participat la Hunedoara la Consfătuirea Interjudeţeană de oftalmologie cu tema: “Traumatologia oculară” unde am prezentat, în calitate de prim autor, lucrările: “Sindromul contuziv ocular” şi “Atitudinea faţă de plăgile oculare grave”.
 21. În 26-27 mai 2000 am participat la Iaşi la cea de a XXXIV-a Reuniune Anuală a oftalmologilor, cu tema: “Infecţiile şi inflamaţiile în oftalmologie”, unde am prezentat lucrarea “Boala dentară de focar în etiologia uveitelor anterioare”.
 22. În 2-6 septembrie 2000 am participat la cel de al XVIII-lea Congres al Societăţii Europene de cataractă şi chirurgie refractivă – Bruxelle.
 23. În 9 septembrie 2000 am organizat la Sibiu a doua reuniune a Societăţii Române de Contactologie.
 24. În 27-29 septembrie 2000 am participat la cea de a X-a Consfătuire a oftalmologilor militari, Brasov, unde am participat la o masă rotundă de facoemulsificare.
 25. In 31.03.2001 am participat la simpozionul cu tema “Actualitati terapeutice in oftalmologie”,  la Cincis, Hunedoara.
 26. In 27-28.04.2001 am participat la simpozionul de oftalmologie “Zilele Novartis Ophthalmics” cu tema: Noutati de diagnostic si tratament in oftalmologie organizat la Timisoara,  unde am prezentat lucrarile: “Momentul oportun al  interventiei chirurgicale de extractie a cristalinului opacifiat” si “Astigmatismul indus dupa extractia extracapsulara a cristalinului cu incizie sclerala”.
 27. In 15.09.2001 am organizat si participat la conferinta cu tema “Noutati in contactologie” organizata de Societatea Romana de Contactologie, Sectia Clinica de Oftalmologie Sibiu.
 28. In 10-13.10.2001 am participat la cel de-al II-lea Congres National de Oftalmologie de la Sinaia
 29. In 15.03.2002 am organizat la Sibiu conferinta cu tema: “Consideratii fiziopatologice si terapeutice in alergiile oculare”.
 30. In 4-5.04.2002 am participat la Timisoara la Consfatuirea de oftalmologie cu tema: “ Aspecte terapeutice in oftalmologie”, unde am prezentat lucrarile: “Particularitati terapeutice in arsurile corneo-conjunctivale chimice” si “Dificultati de tratament in toxoplasmoza oculara”.
 31. In 23-25.05.2002 am participat la cea de-a 38-a Reuniune Anuala a Oftalmologilor, Iasi.
 32. In 7-11.09.2002 am participat la cel de-al XX-lea Congres al Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva ce a avut loc la Nisa, Franta.
 33. In 26-28.09.2002 am paricipat la cea de-a XII-a Consfatuire Anuala a Oftalmologilor Militari cu tema “Complicatiile chirurgiei oculare” si Sesiune de Comunicari pentru Rezidenti, unde am indrumat lucrarile stiintifice pentru rezidenti: “Particularitati etiopatogenice si curative in lagoftalmie” si “Uveita sifilitica – prezentare de caz”.
 34. In 9.11.2002 am organizat la Sibiu conferinta anuala a Societatii Romane de Contactologie cu tema: “Noutati in contactologie”
 35. In 4-5.04.2003 am participat la prima reuniune a Societatii Romane de Oftalmopediatrie si Strabologie la Vata Bai, jud. Hunedoara, unde am prezentat lucrarile: “Retinopatia de prematuritate – Incidenta si prognostic” si “Viciile de refractie in exodeviatiile concomitente la copii”.
 36. In 29-31.05.2003 am paricipat la cea de-a 39-a Reuniune Anuala a Oftalmologilor, Iasi, cu tema: “Urgente in oftalmologie – Glaucoame secundare”, unde am prezentat lucrarea: “Consideratii etiopatogenice asupra obstructiilor arteriale retiniene”.
 37. In 25-28.09.2003 am participat la al 101-lea Congres al Societatii Germane de Oftalmologie, Berlin.
 38. In 1-2.10.2003 am participat la cel de-al III-lea Congres National de Oftalmologie unde am prezentat lucrarile: “Posibilitati curative in lagoftalmia prin paralizia de nerv facial”, “Particularitati terapeutice ale cheratitelor bacteriene ulcerate” si am indrumat lucrarea pentru rezidenti “Particularitati ale sindromului exoftalmic in miopatia tiroidiana”.
 39. In 25.10.2003 am organizat la Sibiu Reuniunea Societatii Romane de Contactologie unde am prezentat lucrarile: “Complicatiile purtarii lentilelor de contact terapeutice” si “Complicatiile lentilelor de contact moi”.
 40. In 15-17.04.2004 am participat la Consfatuirea de Oftalmologie cu tema “Patologia ochiului varstnic”, Timisoara, unde am prezentat lucrarea: “Consideratii asupra etiopatogeniei obstructiilor venoase retiniene”.
 41. In 27-29.05.2004 am participat la a XL-a Reuniune Anuala a Oftalmologilor, Iasi, cu tema “Chirurgia segmentului anterior”, unde am prezentat lucrarea: “Este lentila de contact terapeutica o alternativa in afectiunile corneene ulcerate?”
 1. In perioada 23 – 26.09.2004 am participat la a 101-a reuniune a Societatii germane de Oftalmologie, Berlin, Germania
 2. In perioada 29.09 – 2.10.2004 am participat la Consfatuirea anuala a Oftalmologilor Militari, unde am prezentat lucrarea “Sensibilitatea la contrast la pacientii cu pseudofachie de camera posterioara – studiu comparativ intre EEC clasica si facoemulsificare”
 3. In perioada 15 – 17.10.2004 am participat la al 34-lea Congres al Societatii Europene de Lentile de Contact, Budapesta – Ungaria, unde am prezentat lucrarea “Unde si cand folosim lentilele de contact terapeutice?”
 1. In 6.11.2004 am organizat la Sibiu a 5 – a reuniune a Societatii Romane de Contactologie unde am prezentat lucrarile: “Alternative terapeutice in cheratopatia de expunere”,“Este lentila de contact terapeutica o alternative in plagile corneene?”, “Utilizarea lentilelor de contact terapeutice in scopul suprimarii durerii oculare de origine corneana”, “Lentilele de contact cosmetice si estetice”, “Ortokeratologia, o noua orientare in contactologie”
 2. In perioada 8 – 9.04.2005, am participat la consfatuirea interjudeteana de oftalmologie – Timisoara, unde am prezentat lucrarile: “ Lentila de contact terapeutica – alternativa in tratamentul plagilor corneene”, “Studiul comparative al sensibilitatii la contrast prin corectia aeriana si lentila de contact”
 3. In 26 – 28.05.2005 am participat la Iasi la a XLI-a Reuniune a Oftalmologilor
 4. In 23 – 26.06.2005 am participat la Londra la al 35-lea Congres al Societatii Europene de Lentile de Contact
 5. In perioada 26. – 28.09.2005 am participat la Berlin, la al 103 -lea Congres al Societatii Germane de Oftalmologie si al Societatii Europene de Oftalmologie.
 6. In 10-14.09.2005 am participat la Lisabona, Portugalia , la al 23-lea Congres al Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva
 7. In 5 – 8.10.2005 am participat la Sinaia la al 4-lea Congres National de Oftalmologie unde ma prezentat lucrarile: Lentila de contact terapeutica. Avantaje si limite , Sensibilitatea la contrast in neuropatia optica glaucomatoasa, DMLV afectiune oculara incadrata sistemic legata de anumiti factori de risc preexistenti
 8. In 5 – 6.11.2005 am organizat si am participat la Sibiu, la a VI-a Reuniune a Societatii Romane de Contactologie unde am prezentat urmatoarele lucrari: Lentila de contact terapeutica, Ulcerul cornean bilateral perforat – poliartrita reumatoida, Particularitatile LCT la copii, Conjunctivita gigantopapilara, Sensibilitatea la contrast in corectia optica cu lentile aeriene versus lentile de contact, Keratopatia de expunere intr-un caz de ptoza palpebrala supracorectata, Lentila de contact – conduita adjuvanta in chirurgia refractive, Impactul folosirii LCT asupra recuperarii capacitatii de munca
 9. In 24 – 26.11.2005 am participat la Targul-Mures la Consfatuirea cu tema Managementul Nevazatorilor unde am prezentat lucrarile: Afectiuni oculare handicapante in jud.Sibiu si DMLV: afectiuni oculare handicapante.
 10. In perioada 24. – 26.03.2006 am participat la simpozionul Istanbul University Program, Turcia
 11. In 1.04.2006 am participat la lansarea oficiala a lentilelor de contact Pure Vision Toric Bausch and Lomb, la Poiana Brasov
 12. In 5 – 8 .04.2006 am participat la Timisoara la consfatuirea de oftalmologie cu participare internationala, Actualitati de patogenie si terapie in oftalmologie, unde am prezentat lucrarile: Sindromul exfoliativ si patologia oculara asociata, Manifestari oculare la pacientii tratati cu amiodarona, Keratopatia de expunere prezentare de caz, Noutati in tratamentul glaucomului.
 13. In data de 1 mai 2006 am participat la evenimentul cu tema: Fiecare ochi este o lume ca nici o alta, organizat de Societatea Romana de Contactologie – transmisiune in direct si simpozion.
 14. In perioada 9 – 12 septembrie 2006 am participat la al 24-lea Congres al Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva, Londra
 15. In perioada 21 – 24.09.2006 am participat la al 104-lea Congres al Societatii Germane de Oftalmologie, Berlin
 16. In perioada 6 – 8 .10.2006 am participat la al 36-lea Congres al Societatii Europene de Lentile de Contact , Dubrovnic, Croatia unde am prezentat lucrarile: Efecte secundare asupra globului ocular la pacientii cu tratament cronic cu amiodarona, LCT in tratamentul plagilor corneene, Este LCT o solutie in keratopatia de expunere.
 17. In perioada 4 – 5 .11. 2006 am organizat la Sibiu a 6-a Reuniune a Societatii Romane de Contactologie unde am sustinut lucrarile: LCT in plagile corneene, Efecte secundare ale tratamentului cronic cu amiodarona asupra globului ocular, Este lentila de contact o solutie in keratopatia de expunere, Utilizarea LCT la copii, Ulcer corneean perforat – lentila terapeutica. Prezentare de caz.
 18. In perioada 18 – 21 aprilie 2007 am participat la Consfatuirea de Oftalmologie: “Tendinte noi in oftalmologie”, Timisoara unde am prezentat lucrarile: Posibilitati de tratament ale pterigionului, Sensibilitatea la contrast in neuropatia optica toxica, si ca lector la cursurile Ghid de glaucom si Antibioterapia in oftalmologie
 19. In perioada 9 – 12.06.2007 am participat la Congresul Societatii Europene de Oftalmologie impreuna cu Academia Americana de Oftalmologie, Viena , Austria.
 20. In perioada 22 – 24 .06.2007 am participat la al 37-lea Congres al Societatii Europene de Oftalmologie, Antwerp, Belgia unde am prezentat lucrarea: Folosirea lentilelor de contact terapeutice in chirurgia pterigionului.
 21. In perioada 8 – 12.09.2007 am participat la Stockholm la al XXV Congres al ESCRS
 22. In perioada 3 – 4.11.2007 am participat si organizat la Sibiu “A saptea Reuniune a Societatii Romane de Contactologie unde am prezentat lucrarile: Transplantul de membrana amniotica in patologia suprafetei oculare, Keratopatia de expunere – complicatii, prezentare de caz, Pterigionul – alternative terapeutice, 2007 Report of International Dry Eye Workshop, Systane – o revolutie in domeniul ochiului uscat
 23. In periada 8 – 11.11.2007 am participat la conferinta internationala MEDINF 2007 cu tema: “Informatica medicala, telemedicina, biostatistica si epidemiologie clinica”, desfasurata la Sibiu
 24. Coordonator program si lector in cadrul Bausch & Lomb University – simpozion de formare continua: Particularitati practice privind adaptarea lentilelor de contact la pacientii cu astigmatism si presbiopie: Sibiu 10-11 mai  si 18-19 octombrie 2008, Timisoara 14 – 15 iunie si 11 – 12 octombrie 2008
 25. In perioada 22 – 24 mai 2008 am participat la al III-lea Congres National de Oftalmologie Cluj-Napoca si am prezentat lucrarea Problematica rezolvarii cataractei la copil.
 26. In perioada 6 – 8 iunie 2008 am participat la The 1st International Scientific Symposion Eye Health Advisor, Opatija Slovenia.
 27. In perioada 11 – 14.06.2008 am participat la “Al IX-lea Congres International de Farmacologie, Terapeutica si Toxicologie Clinica, desfasurat la Sibiu
 28. In perioada 28.06 – 2.07 2008 am participat la Congresul Mondial de Oftalmologie (WOC) organizat la Hong Kong
 29. In perioada 29 – 31.08.2008 am participat la Al 38-lea Congres al Societatii Europene de Lentile de Contact organizat la Vilnius Lithuania unde am prezentat lucrarile: “Update on Mechanical Complications (GPC and SEALs): diagnosis and prevention” si “Posibilities to cover the disorders of ocular surface”
 30. In perioada 18 – 21.09.2008 am participat la al 106-lea Congres al Societatii Germane de Oftalmologie, Berlin unde am prezentat lucrarea “A new choice in pterygium surgery”
 31. In perioada 1 – 4.10.2008 am participat la al VII-lea Congres National de Oftalmologie desfasurat la Sinaia
 32. In 11.10.2008 am participat la Congresul Societatii Maghiare de Lentile de Contact desfasurat la Balatonfured unde am prezentat lucrarea “Possibility to cover the ocular surface disorder”.
 33. In perioada 1 – 2.11.2008 am organizat la Ocna Sibiului Reuniunea Anuala a Societatii Romane de Lentile de Contact, tema manifestarii fiind: Suprafata oculara si lentilele de contact. Am prezentat urmatoarele lucrari: Utilizarea LCT in chirurgia pterigionului, Utilizarea membranei amniotice in sechele de arsuri grave corneo-conjunctivale, prezentare de caz, Lentilele de contact in prevenirea si tratamentul ambliopiei la copii, Complicatiile mecanice ale lentilelor din silicon-hidrogel, Prescrierea lentilelor de contact multifocale.
 34. In perioada 26 – 29.11.2008 am participat la Roma  la 88-lea Congres National al Societatii Italiene de Oftalmologie.
 35. In data de 12.12.2008 am participat ca lector la cursul “Actualitati terapeutice in glaucomul primar cu unghi deschis” desfasurat la Sibiu.
 36. In perioada 12 – 14.12.2008 am participat la Al XIII-lea Congres National pentru studenti si tineri medici desfasurat la Sibiu.
 37. In perioada 30 – 31.01.2009 am participat la Cursul cu tema: Diagnosis in Focus desfasurat la Poiana Brasov.
 38. In data de 21 februarie 2009 am participat la Simpozionul national “Program educational pentru sanatatea suprafetei oculare – Eye Health Advisor” desfasurat la Bucuresti unde am fost coordonator de program in cadrul programului Johnson and Johnson Vision Care.
 39. In perioada 6 – 8.03.2009 am participat la manifestarea Zilele Societatii Romane de Glaucom desfasurata la Sinaia.
 40. In perioada 23 – 25 aprilie 2009 am participat la Conferinta de Oftalmologie cu participare internationala  desfasurata la Timisoara  unde am prezentat lucrarile: The problems of managing children cataract, Pterygium surgery – a modern aproach, The treatment of neurotrophic keratopathy – case presentation (poster)
 41. In perioada 10 – 12.05.2009 am participat la al 39-lea Congres ECLSO desfasurat la Paris unde am prezentat lucrarile: Contact lens habits on the Balkans, The benefits of using therapeutic contact lenses after pterygium surgery, Correcting presbyopia with contact lenses – challenge with a chance for success.
 42. In data de 16.05.2009 am participat la conferinta cu tema “Ultimele tendinte pe segmentul Vision Care – Lentilele de contact de unica folosinta” desfasurata la Sibiu.
 43. In perioada 23 – 24.05.2009 am participat la Varsovia la Second International Scientific Symposium: Eye Health Advisor in cadrul programului Johnson and Johnson Vision Care.
 44. 12 – 14.06.2009 cursul de perfectionare “Urgente in oftalmologie” – Scoala de Vara Horezu
 45. 1 – 5.07.2009 Conferinta Nationala “Ziua Nationala a Medicului de Familie” Calimanesti – Caciulata unde am prezentat lucrarea “Atitudinea terapeutica  – ochi rosu”.
 46. 12 – 16 septembrie 2009 Congresul Societatii Europene de cataracta si chirurgie refractiva, Barcelona Spania
 47. 24 – 27 septembrie 2009 Congresul Societatii Germane de Oftalmologie, Leipzig Germania unde am prezentat lucrarile: Ocular Surface Disorders In Facial Nerve Palsy, Contrast sensitivity  in alcohol dependence syndrome.
 48. 30 septembrie – 3 octombrie 2009 Congresul National de Oftalmologie, Sinaia unde am prezentat lucrarile : Lentilele de contact multifocale – o opţiune în corecţia prezbiopiei, Lentilele de contact de unica folosinta pentru pacientii cu astigmatism.
 49. 30.10 – 1.11.2009 Congresul Societăţii Române de Lentile de Contact, Ocna Sibiului – organizator; unde am prezentat lucrarile: LCT în complicaţiile chirurgiei de pol anterior, Este monovision o soluţie în corecţia prezbiopiei?, sindromul de ochi uscat si stabilizarea filmului lacrimal.
 50. 12 – 14 martie 2010 Zilele Societatii Romane de Glaucom, Sinaia
 51. 7 – 9 aprilie 2010 Congresul Mondial de Cornee, Boston USA 
 52. 10 – 14 aprilie 2010 Congresul Societatii Americane de Cataracta si Chirurgie Refractiva , Boston USA
 53. 6 – 9 mai 2010 Congresul international pentru studenti si tineri medici, Sibiu
 54. 15 – 16.05.2010 Al III-lea Simpozion stiintific international, Eye Health Advisor Varsovia Polonia
 55. 27 – 29 mai 2010 A XLVI a Reuniune Anuala a Oftalmologilor, Iasi
 56. 12.06.2010 Cursul “Sindromul ochiului uscat si lentilele de contact la pacientii cu presbiopie” – lector, Sibiu
 57. 17 – 19.06.2010 Cursul cu tema “Managementul nevazatorilor – orbirea si diabetul zaharat, Sovata unde am prezentat lucrarea: Tratamentul in glaucomul neovascular secundar retinopatiei diabetic proliferative.
 58. 4 – 8.09.2010 Congresul Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva, Paris Franta
 59. 10 – 11.09.2010 Congresul European de Lentile de Contact Varsovia, Therapeutic contact lenses – Curs.
 60. 24 – 26.09.2010 Congresul Societatii Maghiare de lentil de contact, Balaton, unde am prezentat lucrarea: The Key to Successfully Fit Presbiopic Patients.
 61. 29.09. – 2.10.2010 Congresul Societatii Romane de Oftalmologie, Sinaia unde am prezentat lucrarile:  Corectia presbiopiei cu lentile de contact – explorarea oportunitătilor, Lentilele de contact terapeutice – indicatii si managementul pacientilor.
 62. 5 – 7.11.2010 Congresul Societatii de lentile de Contact, Sibiu unde am prezentat lucrarile: Lentilele de contact – metoda de corectie a anizometropiei la copii, Sindromul Sjogren – aspecte fiziopatologice, Confortul optic al unei solutii pentru ingrijirea lentilelor de contact, Problematica sindromului de ochi uscat, Actualitati in tratamentul ochiului uscat – Curs.
 63. 11 – 14.11.2010 Simpozionul Zilele Medicale Sibiene, Sibiu
 64. 11 – 13.03.2011 Zilele Societatii Romane de Glaucom cu participare internationala, ed. a IV-a , Sinaia
 65. 25 – 29.03.2011 Simpozionul si Congresul Societatii Americane de Cataracta si Chirurgie Refractiva, San Diego, California, SUA
 66. 14 – 16.04.2011 Conferinta de Oftalmologie cu participare internationala “Aspecte moderne de diagnostic si tratament in oftalmologie”, Timisoara
 67. 26 – 28.05.2011 Reuniunea Anuala a Oftalmologilor cu participare internationala, Iasi
 68. 18.06.2011 Simpozionul cu tema “Lentilele de contact din silicon –hidrogel in practica de zi cu zi, Sibiu – coordonator program si lector.
 69. 9 – 11.09.2011 ECLSO Congress, Istanbul unde am fost chairperson la sectiunea: “What’s new? The latest developments in contact lenses and care system” si am prezentat lucrarea: Meibomian gland dysfunctions related to silicon-hydrogel contact lens wearers.
 70. 17 – 21.09.2011 Al 29-lea Congres de Cataracta si Chirurgie Refractiva, Viena, Austria.
 71. 29.09. – 2.10.2011 Congresul Societatii Germane de Oftalmologie, Berlin, Germania unde am prezentat lucrarile: Multidisciplinary Approach in Esthesioneuroblastoma – Case Report; Transcranial Approach for Orbital Tumor – Case Report; Thermic Therapy in Eyelid Pathologies.
 72. 5 – 8.10.2011 Al 10-lea Congres National de Oftalmologie, Sinaia unde am prezentat lucrarile: Pure Vision 2 HD – O noua inovatie pentru vederea clara confort sustinut si sanatate oculara, Disfunctiile glandelor Meibomiene.
 73. 11 – 12.11.2011 am participat la simpozionul cu tema Zilele Medicale Sibiene desfasurat la Sibiu.
 74. 4 – 6.11.2011 Congresul anual al Societatii Romane de Lentile de Contact, Sibiu, unde am fost organizator si am sustinut lucrarile: Disfunctiile glandelor Meibomiene – Curs; Studiu de evaluare a performantelor clinice a unei noi lentile din silicon- hidrogel, Utilizarea membranei amniotice in patologia polului anterior, Sindromul de ochi uscat – aspecte fiziopatologice, Indicatiile lentilelor de contact terapeutice, Corelatii clinice in sindromul de ochi uscat, Portul lentilelor de contact: pilonii stiintifici ai confortului.
 75. 11 – 12.11.2011 Wet Lab Dexamethasone Intravitreal Implant 0.7 mg, Bucuresti.
 76. 16 – 20 februarie 2012 World Ophthalmology Congress WOC, Abu Dhabi.
 77. 16 – 18.03.2012 Conferinta Nationala de Glaucom, Sinaia.
 78. 5.05.2012 Curs de patologie corneana si tehnici de transplant cornean, Bucuresti.
 79. 24 – 26.05.2012 Reuniunea Anuala a Oftalmologilor, Iasi, unde am prezentat lucrarea: Densitatea si morfologia celulelor endoteliale dupa operatia de cataracta prin facoemulsificare necomplicata.
 80. 17 – 22.06.2012 Al X-lea Congres European de Glaucom, Copenhaga.
 81. 14 – 16.09.2012 Congresul European de Lentile de Contact si Suprafata Oculara, Nisa, Franta, unde am prezentat lucrarea: Different options to successfully fit presbiopic patients si am sustinut cursul: How to fit soft toric contact lenses?
 82. 9 – 13.10.2012 Al XI-lea Congres National de Oftalmologie reunit cu al X-lea Congres al Societatii Oftalmologice a Marii Negre, Sinaia, unde am prezentat lucrarile: Impactul facoemulsificarii asupra corneei, Diverse optiuni de adaptare a succes a pacientilor cu presbiopie, Cum sa avem succes in corectarea astigmatismului.
 83. 2 – 3.11.2012 Congresul Anual al Societatii Romane de Lentile de Contact Cornee si Suprafata Oculara, Sibiu, unde am fost organizator si am prezentat lucrarile: Indicatii de protectie a suprafetei oculare cu lentile de contact terapeutice si membrana amniotica, Modificari ale suprafetei oculare in oftalmopatia basedowiana si in paralizia de nerv facial, Optiuni terapeutice in decompensarea endoteliala, Rezultate preliminare in crosslinking trans-epitelial, Analiza chestionarului OSDI la pacientii cu Sindrom Sjogren, Posibilitatea de acoperire a suprafetei oculare in paralizia de nerv facial prin implantul unei greutati in pleoapa superioara, Modalitati de protectie a suprafetei oculare intr-un caz de epiteliom gigant – pleoapa superioara, Pure vision 2 HD for Astigmatism – inovatie torica pentru sanatatea ochilor, Portul lentilelor de contact – Pilonii stiintifici ai confortului.
 84. 12 – 16.11.2012 Cursul „ Operatia de cataracta prin tehnica facoemulsificarii” Sibiu.
 85. 15 – 17.03. 2013 A V-a Conferinta Nationala de Glaucom, Sinaia .
 86. 19 – 23.04.2013 Congresul Societatii Americane de Cataracta si Chirurgie Refractiva, San Francisco, SUA.
 87. 25 – 28.04.3013 International Congress for Students and Young Doctors Asklepios, Sibiu.
 88. 26.06.2013 Conferinta „O noua bordare in tratamentul suprafetei oculare” Sibiu.
 1. 5 – 7.09.2013 A 2-a Conferinta Ntionala a Societatii Romane de Caracta si Chirurgie Refractica, Bucuresti, unde am prezentat lucrarea Cantitatea de lichid folosita in timpul facoemulsificarii influenteaza densitatea celulelor endoteliale?
 2. 27 – 28.09.2013 Congresul Societatii Maghiare de Lentile de Contact, Zalakaros, Ungaria unde am prezentat lucrarea Contact Lenses and Ocular-Palpebral Pathology Related to MGD.
 3. 10 – 11.10.2013 The 44th European Contact Lens and Ocular Surface Congress, Munchen, Germania unde am prezentat lucrarea How can we protect the ocular surface in facial nerve palsy.
 4. 16 – 19.10.2013 Al 12-lea Congres National de Oftalmologie, Sinaia unde am prezentat lucrarile Tratamentul keratopatiei de expunere in paralizia de nerv facial, Obtiuni in chirurgia pterigiomului.
 5. 8 – 9.11.2013 Congresul anual al Societatii Romane de Lentile de Contact si Societatea Romana de Cornee si Suprafata Oculara, Sibiu cu tema Rolul factorilor iatrogeni in patologia suprafetei oculare unde am prezentat lucrarile Patologia oculo-palpebrala asociata disfunctiei glandelor meibomiene si lentilelor de contact, Etiologia si tratamentul conjunctivitei bateriene acute, Pemfigus ocular – prezentare de caz.
 6. 21 – 22.11.2013 Zilele Medicale Sibiene, Sibiu unde am prezentat lucrarile Patologia oculara asociata disfunctiei glandelor Meibomius, Crosslinking-ul trans-epitelial in tratamentul kertoconusului, Complictiile oculare in prareza de nerv facial, Serul autolog in tratamentul kertoptiilor neurotrofice.
 7. 13 – 15.03.2014 A VI-a Conferinta Nationala de Glaucom desfasurata la Sibiu unde am prezentat lucrarea Aportul OCT la depistarea precoce si progresia glaucomului.
 8. 28 – 29.03.2014 am participat ca unic invitat din Romania la Retina Expert Forum: A Focus on CRVO, Zurich, Elvetia.
 9. 2 – 6.04.2014 World Ophthalmology Congress, Tokyo, Japonia.
 10. 9 – 10.05.2014 Alcon Innovation Day, Barcelona, Spania.
 11. 15 – 18.05.2014 International Congress for Students and Young Doctors Asklepios, Sibiu.
 12. 21 – 24.05.2014 Al 40-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice unde am prezentat lucrarea Retinopatia diabetica, Sibiu.
 13. 20 – 22.06.2014 Primul Congres National de Cataracta si Chirurgie Refractiva, Bucuresti unde am prezentat lucrarea Morfologia celulelor endoteliale dupa operatia de cataracta prin facoemulsificare necomplicata.
 14. 11 – 17.09.2014 The 14th Congress of the European Society of Retina Specialists, Londra, Anglia.
 15. 12 – 17.09.2014 The 32nd Congress of the European Society of Cataract and Refractive Surgeons, Londra, Anglia.
 16. 1 – 4.10.2014 The XIIIth National Congress of Ophthalmology with Intenational Participation, Bucuresti, unde am prezentat lucrarile Sulodexide treatment in diabetic retinopathy, New therapeutical options for treating blefarites, The phacoemulsification surgery in the presence of myopia, News in the treatment of lacrimal ducts obstruction, speaker – Dry eye syndrome.
 17. 10 – 11.10.2014 The 44th European Contact Lens and Ocular Surface Congress, Dubrovnik, Croatia, unde am prezentat lucrarile The benefits of using therapeutic contact lenses in the anterior eye segment surgery, Ocular Pemphigoid – Case report, Multifocal versus Monovision Contact Lens Correction in Presbyopic Patients.
 18. 7 – 9.11.2014 Congresul anual al RCLSO & SRCSO, Sibiu, unde am prezentat lucrarile Tratametul medicamentos al miopiei, Pierderea celulelor endoteliale corneene la ochii miopi in timpul facoemulsificarii, Corectia prezbiopiei la pacientii miopi, Modalitate complexa de abordare a sindromului de ochi uscat, Sindromul de ochi uscat – afectiune complexa ce necesita un raspuns complex, Secretele succesului cu lentilele de contact multi-focale.
 19. 15.11.2014 am participat la cursul Ochiul diabetic la Bucuresti si am prezentat lucrarea Is the tratament with sulodexide a solution in the diabetic retinopathy?
 20. 26 – 29.03.2015 The 6th World Congress on Controversies in Ophthalmology, Sorento, Italia, unde am prezentat lucrarea Rhino-Sino-Orbito-Cerebral Mucormicosis – case presentation
 21. 23 – 25.04.2015 The IXth Regional Congress of Ophthalmology with international participation – Actualities in Diagnosis and Treatment in Ophthalmology, Timisoara, unde am prezentat lucrarile: Corneal Endothelial Cellsloss During Phacoemulsification si Therapeutical Contact Lenses and the Surgery of the Anterior Segment of the Eye.
 22. 6 – 9.06.2015 European Society of Ohthalmology, Viena, Austria, unde am prezentat ca invited speaker cursul Multifocal contact lenses for presbyopia.
 23. 18 – 21.06.2015 Al II-lea Congres al Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie refractiva cu participare internationala si Conferinta Anuala a Societatii Romane Retina, Eforie Nord, unde am prezentat lucrarea: Distrofia endoteliala corneana – factor de risc in operatia de cataracta prin facoemulsificare.
 24. 1-4.10.2015 Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft DOG – Kongress, Berlin, unde am prezentat lucrarile: The use of therapeutic contact lenses in penetrating corneal wounds, Intubation of the lacrimal ducts, gold weight implantation, a relable method to cover ocular surface in patients with paralytic lagophthalmos.
 25. 7-10.10.2015 The XIVth National Congress of Ophthalmology with international participation, Sinaia, unde am prezentat lucrarile: Alternative in the surgical management of neovascular glaucoma, New treatment strategies in neurotrophic keratopathy.
 26. 16-17.10.2015 The 45th European Contact Lens and Ocular Surface Congres ECLSO, Izmir, Turky, unde am prezentat lucrarile: Alternative in the treatment of neurotrophic keratopathy, The use of therapeutic contact lenses in the management of recurrent corneal erosions, Contact lens options for resbyopia in hyperoptic patients.
 27. 29.10. – 01.11.2015 – 13th Black Sea Ophthalmological Congress, Chisinau, Republica Moldova, unde am prezentat urmatoarele prelegeri: meibomian gland dysfunctions related with ocular surface pathology, The use of TCL in the pathology of ocular surface.
 28. 6-7.11.2015 Congresul anual al RCLSO & SRCSO, Sibiu, Romania unde am prezentat lucrarile: Tratamentul farmacologic al hipermetropiei, Eficienta acidului hialuronic si a HP Guar in tratarea simptomelor de ochi uscat, Produse inovative ce respecta suprafata oculara, Novasorb – Tehnologie inovatoare in sindromul de ochi uscat, Pierderea celulelor endoteliale corneene la ochii hipermetropi in timpul facoemulsificarii, Corectia prezbiopiei la pacientii hipermetropi, Utilizarea lentilelor de contact dupa operatia de facoemulsificare, Evolutia lentilelor de contact – instrument modern de corectie a hipermetropiei.
 29. 13-17.11.2015 am participat la The American Academy of Ohthalmology, Las Vegas, SUA.
 30. 19-20.03.2016 am participat la The 9th International Scientific Symposium ACUVUE Eye Health Advisor, Warsaw
 31. 17 mai 2016 – New Horizons in the Treatment of Dry Eye Disease, Austria, Viena 
 32. 19-22-06.2016 – The 12th European Glaucoma Society, Praga
 33. 23-26.06.2016 – Al III-lea Congres al Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie Refractiva cu participare internationala, Eforie Nord unde am prezentat lucrarile: Zonulodializa intraoperatorie, Opacifierea capsulei anterioare sau …
 34. 7-10.09.2016 – The 8th International Conference on the Tear Film & Ocular Surface: Basic Science and Clinical Relevance, Montpellier, France
 35. 10-14.09.2016 – XXXIV ESCRS Congress, Copenhaga, unde am prezentat posterul Corneea Guttata risk factor for cataract surgery by phacoemulsification
 36. 30.09.-01.10.2016 – The 46th ECLSO, Paris, France unde am prezentat lucrarea: The use of therapeutical contact lenses in corneal epithelial defect.
 37. 5-8.10.2016 – The XVth National Congress of Ophthalmology, Sinaia, unde am prezentat lucrarile: Treatment strategies in a persistent corneal epithelial defect, Lens surgery in the presence of primary open angle glaucoma.
 38. 29.09-02.10.2016 – DOG Congress, Berlin unde am prezentat lucrarea:
  Therapeutical options in secondary Neovascular Glaucoma.
 39. 4-5.11.2016 – Reuniunea Societatii Romane de Lentile de Contact, Sibiu, unde am prezentat lucrarile: Skiascopie sau astigmometrie. Pentru ce?, Bioprotectia suprafetei oculare oferita de trehaloza, Terapia cu lipozomi pentru stabilizarea filmului lacrimal, Tarsorafia – rolul in protectia suprafetei oculare. Pro si contra, aspectul tomografiei in coerenta optica al polului anterior, Beneficiile tratamentului cu ser autolog in afectiunile suprafetei oculare, Complicatiile oculare ale pacientilor cu traume ale capului. Urgente TCC, Diagnosticul si evolutia ocluziei de vena centrala a retinei in sferocitoza esentiala.
 40. 25.11.2016 – Reuniunea anuala a Asociatiei Oftalmologilor din Moldova cu participare internationala, unde am prezentat lucrarile: Cum putem trata sufeinta suprafeei oculare?, Corectia presbiopiei cu lentile de contact.
 41. 20-22 April 2017- The X-th Regional Conference of Ophthalmology, Timisoara, Romania, unde am prezentat lucrarile: Vascular Retinal Venous Obstruction and Neovascularization, Ocular surface protection in the chronic facial nerve palsy.
 42. 12-13 mai 2017, Conferinta stiintifico-practica a oftalmologilor din municipiul Chisinau,   Republica Moldova , prezentare, Tratamentul defectului epitelial persistent
 43. 22-25 iunie 2017 Al IV-lea congres al societatii Romane de cataracta si chirurgie refractivă, Eforie Nord, Romania, unde am prezentat lucrările:. The surgery of subluxated, opacified lens after old ocular contusion. and Pupila mica si rigida,… probleme mari
 1.             Scoala de vara Horezu, 14-16 iulie 2017, Suprafata oculara, curs.
 2.             DOG Congress, Berlin 28.09-1.10 2017; Lucrari prezentate:

Bilateral macular burns with green laser toy, Therapeutic options in a persistent epitelial defect.

 1.          A III-a conferinta Nationala de chirurgie oculoplastica, Bucuresti 14-15 octombrie 2017 Oculoplastic Surgical Strategies in Chronic Facial Nerve Palsy.

179           Legislatie si multidisciplinaritate in medicina muncii 6-7 aprilie 2017, Lucrare: Posibilitati de protectie a suprafetei oculare

180           The 35th Congres of the European Society of Cataract and Refractive Surgery, Lisabona, 7-11.10.2017:  Lucrare video: Anterior capsule opacification

181        Congresul Anual al RCLSO, Sibiu, 03-05.11.2017. Lucrari:

Este suprafata oculara protejata de tratamentul topic fara conservanti? Pro si contra. .

Protectia suprafetei oculare in keratopatia de expunere;

Strategii terapeutice in Keratopatia Neurotrofica.

Afectarea suprafetei oculare legata de presiunea intraoculara necontrolata din glaucomul neovascular.

182     The 47th ECLSO Congress joint with the 24th MCLOSA Annual Meeting, London 1-2 dec. 2017.    Lucrari: Ocular dominance in presbyopia correction with contact lenses;  Ocular surface protection in the facial nerve palsy;

 1. 22nd ESCRS Winter Meeting, Belgrade Serbia Lucrare prezentata:Ocular dominance in lens surgery with multifocal lens implantation
 2. Lucrari prezentate: Therapeutic Strategies to protect ocular surface, Intubation of the lacrimal ducts Cluj Napoca Romania ASCRS ASOA Simposium &Congres Washington DS April 13-17 2018. USA
 3. The XVIth congress of the Black Sea Ophtalmological Society, march, 30-31 2018

Lucrari prezentate: Therapeutic Strategies to protect ocular surface, Intubation of the lacrimal ducts Cluj Napoca Romania

186 The 11-th edition of the ASCLEPIOS international congressfor medical students and young physicians. Curs: Ophthalmological Surgery.

 1. The !3th EGS Congres Florance, Italy19-22 may 2018
 2. Al V-lea congres al societatii romane de cataracta si chirurgie refreactiva 7-10 iunie 2018 Eforie Nord, Romania 2018. Lucrari: Stare de bine, dintr-o clipire, Dominanta oculara si gradul de satisfactie al pacientilor cu implant multifocal.
 3. The 48-th ECLSO European Contact Lens and Ocular Surface Congress.14-15 september 2018 Mandelieu La Napoule France Prezentare:How can we protect ocular surface?

189.The 36-th congress of ESCRS, Vienna, Austria 22-26 september 2018 Prezentare: Patients level satisfaction in lens surgery with multifocal lens implantation.

 1. The 116-th DOG Congress Bonn, Germania. 27-30 septembrie 2018 Prezentare: Corneal Recurent Erosion.
 2. Congresul anual al Societatii de lentile de contact si suprafata oculara,Sibiu, Romania, 2-4.11.2018 Prezentari: Ce este nou in tratamentul suprafetei oculare?, Serul autolog- terapie revolutionara in tratamentul suprafetei oculare, Optiuni terapeutice in blefaroconjunctivitele cronice refractare, Calitatea vederiii dupa chirurgia cristalinului si corectia presbiopiei prin implantare de cristaline EDOF.Scolarizarea copiilor nevazatori, nevrita optica ereditară, Imunomodulatia in ochiul uscat, Eroziunea corneana recurenta.
 3. Conferinta Metode inovatoare de diagnostic si tratament in bolile cronice. Sibiu, Romania 6 noiembrie 2018 Curs: Tratamentul suprafetei oculare.
 4. The 23-th winter meeting of ESCRS, 15-17 February 2019 Athens, Greece, Prezentare: The quality of vision with Extended depth of focus intraocular lens implantation.
 5. The 10-th Anual Congresss on Controversis Ophthalmology. Europe, Dublin, Ireland,4-6 04 2019 Prezentare: Intubation of lacrimal ducts.
 6. Conferinta stiintifico-practica a oftalmologilor din Municipiul Chisinau, Actualitati in oftalmologie, editia a VI-a, Chisinau, Republica Moldova,7-8 iunie 2019 Lucrari prezentate: Calitatea vederii prin implantare de EDOF lentile intraoculare, Optiuni terapeutice in blefaroconjunctivitele rfefractare la tratametul conventional.
 7. European Society of Oftalmology Congress 2019 Nice, France 13-16 June,2019.

Lucrari prezentate: The Role of Multifocal Soft Contact Lenses in Myopia Control, Therapeutic options in blepharoconjunctivitis refractory to the conventional treatment.

 1. The 37-th congress of the ESCRS, Paris, France, 14-18 september 2019

Lucrari prezentate: E-poster: The quality of vision with Extended depth of focus intraocular lens implantation.

 1. The XVII-th national congress of ophthalmology, 2-5 october 2019 Sinaia, Romania. Lucrari prezentate:Applying the amniotic dry membrane to persistent corneal epithelial defect; Is EDOF lens implantation a solution in correcting presbyopia in young patients?
 2. The 117 DOG Congress 26-29 september,2019 Berlin, Germany. Poster presentation: Questions about implanting EDOF intraocular lenses.
 3. Congresul anual al RCLSO 8-10 noiembrie 2019, Sibiu, Romania

Lucrari prezentate: Diagnostic precoce si preventie in defectul epitelial conean persistent, Cum putem rupe cercul vicios in sindromul de ochi uscat?, Acoperirea precoce a ulceratiilor corneene profunde cu membrana amniotica si lentila de contact, Imunomodulatia in preveniadeteriorarii suprafetei oculare, Un UPGRADE al terapiei gold standard de protectie a suprafetei oculare. Keratopatia neurotrofica –principii de diagnostic precoce si tratament. Previne screeningul oftalmologic ambliopia?

PARTICIPARI LA STUDII DE CERCETARE

 • Am participat ca investigator in studiul clinic observational non-conventional denumit S.T.A.R.T. (Study of Travatan as Replacement Therapy), notificat Agentiei Nationale a Medicamentului conform scrisorii oficiale nr.7076 din 24.10.2004
 • Am participat  ca investigator in studiul clinic de prescriere si adaptare a noilor lentile de contact 02 OPTIX – organizat de CIBA Vision in perioada decembrie 2004 – ianuarie 2005
 • Am participat  ca investigator in studiul clinic de prescriere si adaptare a noilor lentile de contact ACUVUE Advanced – organizat de Johnson & Johnson in perioada februarie – martie 2005
 • In iune 2005 am participat la studiul de cercetare stiintifica de evaluare a gradului de confort al lentilelor de contact ACUVUE Advanced – with Hydraclear , organizat de Johnson & Johnson
 • In aprilie 2009 am participat la studiul de cercetare stiintifica de evaluarea a gradului de confort a lentilelor de contact ACUVUE Oasys for Astigmatism initiat de Johnson and Johnson.
 • Studiu de evaluare a performantelor lentilelor de contact de unica folosinta Soflens Daily Disposable for Astigmatism – anul desfasurarii 2009.

PARTICIPARI IN COMISII DE CONCURSURI, EXAMENE SI DOCTORAT

 1. Am participat ca membru în comisiile de concurs pentru ocuparea posturilor de medic oftalmolog în secţia Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean în 15 iunie 1998 şi 12 noiembrie 1998, concurs organizat de Direcţia Sanitară a Judeţului Sibiu.
 2. Am participat in ianuarie 2003, ca membru, in comisia de concurs pentru ocuparea postului de preparator, poziatia 30, disciplina oftalmologie, a Facultatii “Victor Papilian”, Sibiu.
 3. Am participat in data de 27.02.2003, in calitate de membru in comisia nr.25 de concurs pentru ocuparea postului de conferentiar, Catedra de Oftalmologie pozitia 3 si 4 de la Facultatea de Medicina “Iuliu Hateganu”, Cluj-Napoca.
 4. Am participat in 10.04.2003 ca referend, in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: “Epidemiologia tulburarilor de refractie la copiii cu varsta 7 – 11 ani in jud. Bihor” sustinuta de dr. Mihaela Cristina Coroi, la Univeritatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu”, Cluj-Napoca.
 5. Am participat in 4.07.2003, ca referend, in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: “Contributia factorilor vasculari in patogenia suferintei fibrelor optice in glaucom” a d-nei dr. Olaru Lilia, la Univeritatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu”, Cluj-Napoca.
 6. Am participat in 15.12.2003, ca referend, in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: “Aspecte clinice ale oftalmopatiei endocrine” sustinuta de dr. Elekes Ella Maria, la Univeritatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu”, Cluj-Napoca.
 7. Am participat in 10.03.2004, ca membru, in comisia de examen pentru obtinerea titlului de medic specialist in specialitatea oftalmologie la Facultatea de Medicina, Targu-Mures.
 8. Am participat in martie 2004, ca membru referend, in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: “Depistarea deficientelor de acuitate vizuala la copiii de 0 – 14 ani. Screening in Municipiul Timisoara”, sustinuta de dr. Moise Codruta, la Univeritatea de Medicina si Farmacie “Victor Babe, Timisoara.
 9. Am participat in mai 2004, in comisia de examen pentru obtinerea titlului de medic primar in specialitatea oftalmologie la Facultatea de Medicina, Targu-Mures.
 10. Am participat in iunie 2004, ca membru in comisia de examen pentru obtinerea postului de medic specialist in specialitatea oftalmologie la Facultatea de Medicina, Targu-Mures.
 11. Am participat in 15.12.2004, in comisia de examen pentru obtinerea postului de sef de lucrari la disciplina oftalmologie, Univ. de Medicina si Farmacie Tg. Mures
 12. Am participat in ianuarie 2005 in comisia pentru obtinerea postului de conferentiar universitar la Facultatea de Medicina, Univ. Titu Maiorescu, Bucuresti
 13. Am participat in 4 februarie 2005 ca presedinte in comisia pentru obtinerea titlului de medic specialist al candidatului Vulgaropulos Spiridon
 14. Am participat in 18.02.2005, ca membru referend, in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: “Contributii la studiul neuropatiilor optice ischemice”, sustinuta de dr. Varga Mircea, la Univeritatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu”, Cluj-Napoca.
 15. Am participat in 17-19 martie 2005, ca membru in comisia de examen pentru obtinerea postului de medic specialist in specialitatea oftalmologie la Facultatea de Medicina, Targu-Mures.
 16. Am participat in 29.03.2005, ca membru referent, in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: “Consideratii asupra tratamentului laser in retinopatia diabetica”, sustinuta de dr. Stefanescu Anisoara, la Univ. Carol Davila, Bucuresti
 17. Am participat in 27 – 29.06.2005 la Targul-Mures, ca membru, in comisia de concurs pentru obtinerea titlului de medic specialist in oftalmologie
 18. Am participat in perioada 29 – 31.03.2006 la Cluj, ca membru in comisia pentru examenul de medic specialist in oftalmologie
 19. Am participat in 30 ianuarie 2007 la UMF Cluj , ca referent, la sustinerea tezei de doctorat a dlui Dragan Gheorghe Ioan: “Chirurgia orizontala si cicloverticala simultana in strabism”.
 20. In 21.03.2007 am participat la UMF Carol Davila Bucuresti ca referent la sustinerea tezelor de doctorat: Oftalmologia si otorinolaringologia – granite in patologia tumorala, a dnei dr. Popa-Cherecheanu Daniela Alina si Interventii chirurgicale asupra glandei lacrimale principale – indicatii si rezultate, a dnei dr. Popescu Elena Livia.
 21. In 14.12.2007 am participat la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu” din Cluj-Napoca, ca membru , in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: “Importanta ecobiometriei in calcularea puterii pseudofakului”, sustinuta de dr. Ionus Anuta si dr. Anda Mirela Sireteanu Cucui
 22. In 18.03.2008 am participat la Universitatea  de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti ca membru , in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: Utilizarea membranei amniotice umane in oftalmologie, sustinuta de dr. Stroescu Monica Magdalena.
 23. In 9.06.2008 am participat la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu” din Cluj-Napoca, ca membru , in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: Screening si tratament precoce in retinopatia de prematuritate , sustinuta de dr. Diana Cormos
 24. In 10.12.2008 am participat la Universitatea  de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti ca membru , in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: Evaluarea clinica a tratamentului medico-chirurgical in glaucomul primitiv cu unghi deschis, sustinuta de dr. Dobre Xenia si sustinerea tezei de doctorat cu titlul: Implicatii oftalmologice ale tumorilor hipofizare, sustinuta de dr. Predoi Daniela Virginia.
 25. Am participat ca membru in comisia de concurs pentru ocuparea postului de conferentiar la disciplina Oftalmologie  a candidatei Horvath Karin Ursula UMF Tg. Mures.
 26. Am participat ca membru in comisia de concurs pentru ocuparea postului de conferentiar la disciplina Oftalmologie  a candidatei Simona Talu UMF Cluj-Napoca.
 27. In 2008 am participat la Universitatea  de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu” din Cluj-Napoca ca membru , in comisia de doctorat pentru analizarea si sustinerea tezei de doctorat cu titlul:Sensibilitatea la contrast in neuropatiile optice, sustinuta de dr. Elena Mihai.
 28. In iunie 2009 am fost membru in comisia pentru ocuparea postului de Sef de Lucrari la Facultatea de Medicina, Universitatea “Transilvania”, Brasov.
 29. Membru in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Complicatiile facoemulsificarii” a candidatului Teodoru Cosmin Adrian, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila. Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 30. Membru in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Utilizarea riboflavinei sub influenta UVA in prevenirea evolutiei keratoconusului” a candidatei Constantin Mihaela Monica, conducator stiintific prof. univ. dr. Mihai Pop, UMF Bucuresti.
 31. In 28.10.2010 am fost presedinte in comisia de sustinere a tezei de doctorat a d-nei Radu Maria  cu tema: “Importanta diagnostica si terapeutica a markerilor tumorali”. Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 32. In 27.04.2011 membru in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul: “Valoarea si limitele ecografiei Doppler color in neuropatiile optice ischemice” a candidatei Elena Dorina Popa, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila. Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 33. Membru in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Rolul iluminatului natural in scoli si impactul asupra refractiei oculare” a candidatului Miclescu Silvian, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila. Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 34. Membru in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Chirurgia laparoscopica a chistului hidatic hepatic” a candidatului Alexandru Dan Sabau, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila. Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 35. Presedinte in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Rolul papilomavirusurilor umane in aparitia si dezvoltarea tumorilor cutanate melanocitare si non-melanocitare” a dnei Iancu Gabriela, conducator stiintific prof. univ. dr. Manuela Mihalache. Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 36. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Detectia  precoce a progresiei in glaucomul primitiv cu unghi deschis” a candidatei Ana Maria Dascalu, conducator stiintific prof. univ. dr. Mariana Dumitrache . UMF Carol Davila, Bucuresti.
 37. Președinte in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Riscul infectios si complicatiile septice in patologia chirurgicala” a candidatului Rusu Gabriel George, conducator stiintific prof. univ. dr. Manuela Mihalache. Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 38. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Optiuni terapeutice in sindromul de ochi uscat” a candidatei Laura Turu, conducator stiintific prof. univ. dr. Mihai Pop . UMF Carol Davila, Bucuresti.
 39. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Sisteme artificiale de drenaj – valva Ahmed – managementul complicatiilor postoperatorii” a candidatei Ileana Ramona Barac, conducator stiintific prof. univ. dr. Mihai Pop . UMF Carol Davila, Bucuresti.
 40. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Limfoame maligne Non-Hodkin cu celula T periferice implicatii clinice, histofenotipice, factori de prognostic, tratament” a candidatei Alina Camelia Catana, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila . Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 41. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Studiu imunomorfometric al melanoamelor maligne coroidiene” a candidatului Albert Andras, conducator stiintific prof. univ. dr. Egyed-Zs. Imre . UMF Targu Mures.
 42. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Implantarea de inele corneene intrastromale in chirurgia keratoconului” a candidatului Gavril Cosmin Rosca, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila . Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 43. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Contributii la tratamentul tumorilor de orbita” a candidatului Claudiu Matei, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila . Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 44. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Modificari induse pe suprafata oculara de lentilele de contact din silicon-hidrogel” a candidatului Ionut Costache, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila . Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 45. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Contributii la extinderea indicatiilor implantarii cristalinelor artificiale torice” a candidatei Genoveva Olaru, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila . Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 46. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Manifestari ale ochiului uscat in sindromul Sjogren” a candidatei Monica Santea, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila . Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
 47. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Metode moderne de diagnostic morfologic si tratament chirurgical in keratocon” a candidatei Ildiko Mate-Istavan, UMF Targu Mures.
 48. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Contributii la tratamentul antiangiogen al unor boli retiniene” a candidatei Monica Blanka Rusu, UMF Targu Mures.
 49. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Aspecte structurale si functionale precoce si tardive in retinopatia de prematuritate” a candidatei Cristina Mihaela Maki, UMF Targu Mures.
 50. Membru in comisia de concurs pentru ocuparea postului de Conferentiar , la UMF Carol Davila, Bucuresti, al candidatei dr. Alina Popa Cherecheanu.
 51. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Aportul angiofluorografiei in diagnosticul si tratamentul retinopatiei dibetice” a candidatei Mihela Florescu, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila . Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, 29.11.2013.
 52. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Astigmatismul indus operator dupa cura chirurgicala a cataractei” a candidatei Rodica Pop, conducator stiintific prof. univ. dr. Adriana Stanila . Facultatea de Medicina Victor Papilian, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, 29.11.2013.
 53. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Managementul chirurgical al pacientului cu glaucom si cataracta” a candidatei Iancu Raluca Claudia, conducator stiintific prof. univ. dr. Pop Mihi . UMF „Carol Davila”, Bucuresti 24.10.2013.
 54. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Plasticitatea structurilor implicate in remodelarea tisulara consecutiva bolilor coroidiene” a candidatei Vrapciu Alexandra Diana, conducator stiintific prof. univ. dr. Voinea Liliana . UMF „Carol Davila”, Bucuresti 26.05.2014.
 55. Membru in comisia de concurs pentru ocuparea postului de asistent universitar, la Facultatea de Medicina, ULBS, al candidatului dr. Roland Kiss, Sibiu 10.09.2014.
 56. Membru in comisia de concurs pentru ocuparea postului de sef lucrari, la UMF „Carol Davila”, al candidatilor Stanca Tudor Horia si Pirvulescu Ruxandra Angela, Bucuresti 18.09.2014.
 57. Membru in comisia de concurs pentru ocuparea postului de profesor, la UMF „Carol Davila”, al candidatei Corbu Catalina Gabriela, Bucuresti 18.09.2014.
 58. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Macula in glaucomul primitiv cu unghi deschis si corelatiile dintre grosimea maculei, stratul fibrelor nervoase retiniene si modificarile discului optic” a candidatei Manasia Daniela, conducator stiintific prof. univ. dr. Voinea Liliana . UMF „Carol Davila”, Bucuresti 22.10.2014.
 59. Membru in calitate de coordonator stiintific al tezei de doctorat cu titlul “Aspecte ale angiogenezei si limfangiogenezei in pterigionul uman” a candidatului Mihai Sava Poenaru, ULB Sibiu, Facultatea de Medicina, 5.11.2014.
 60. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Tratamentul astigmatismelor hipermetropice si mixte prin metoda Lasik” a candidatei Vlaicu Valeria Maria, conducator stiintific prof. univ. dr. Mihai Pop . UMF „Carol Davila”, Bucuresti 19.11.2014.
 61. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Importanta prelucrarii asferice a cristalinelor artificiale asupra sensibilitatii la contrast in ochiul uman” a candidatei Caltaru Dana Cristina, conducator stiintific prof. univ. dr. Mihai Pop . UMF „Carol Davila”, Bucuresti 19.11.2014.
 62. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Incidenta manifestarilor oculare in sceroza multipla” a candidatei Grecescu Monica Georgeta, conducator stiintific prof. univ. dr. Doina Pop De Popa . UMF „Carol Davila”, Bucuresti 28.01.2015.
 63. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Reconstructie oculo-orbitara cu materiale nanocompozite” a candidatei Gradinaru Sinziana Luminita, conducator stiintific prof. univ. dr. Liliana Voinea . UMF „Carol Davila”, Bucuresti 28.01.2015.
 64. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Managementul paralizieie de nerv VI” a candidatei Pruna Violeta Ioana, conducator stiintific prof. univ. dr. Liliana Voinea . UMF „Carol Davila”, Bucuresti 28.01.2015.
 65. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Cercetari privind transplantul de membrana amniotica in patologia corneeana si conjunctivala” a candidatei Stefaniu Gabriela Ioana, conducator stiintific prof. univ. dr. Marieta Dumitrache-Arsene . UMF „Carol Davila”, Bucuresti 30.01.2015.
 66. Membru referend in comisia pentru sustinerea tezei de doctorat cu titlul “Cercetari privind influenta fumatului si a consumului excesiv de alcool asupra progresiei glaucomului primitiv cu unghi deschis” a candidatei Chiotoroiu Silvia Mariana, conducator stiintific prof. univ. Dr. Doina Pop De Popa . UMF „Carol Davila”, Bucuresti 30.01.2015.
 67. Membru in comisia de concurs pentru ocuparea postului de conferentiar, Spitalul Militar Central Bucuresti, candidat sef lucrari Marian Burcea, 28.01.2015, decizia nr. 38777/16.12.2014, UMF Carol Davila, Bucuresti.
 68. Membru in comisia de concurs pentru ocuparea postului de sef de lucrari, Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, Bucuresti, candidat asistent univ. Anca Tomi, 28.01.2015, decizia nr. 38778/16.12.2014, UMF Carol Davila, Bucuresti.
 69. Menbru in comisia de concurs pentru abilitare indrumător de doctorate a conf. Univ Dr Simona Talu iunie, 2015
Menţionez că sunt:
 • Membru al Societăţii Române de Oftalmologie din 1981 şi in perioada 1999 – 2004, 2009- 2020 fac parte din comitetul de conducere;
 • Membru al Societăţii Române de Cataractă şi Chirurgie Refractivă;
 • Membru fondator al Asociaţiei Române de Ultrasonografie Oculară
 • Membru fondator al Societăţii Române de Contactologie; vicepreşedinte al Societăţii Române de Contactologie si presedinte din 2005; organizator la Sibiu al Conferinţei Naţionale Anuale;
 • Membru al Societatii Romane de Glaucom
 • Membru al Societatii Romane de Oftalmopediatrie
 • Din ianuarie 2005 membru al Societatii Germane de Oftalmologie
 • Membru al Societății Române de Cataracta si Chirurgie Refractiva.
 • Membru al Societatii Europene de Lentile de Contact si auditor in conducerea societatii 2015-2020 si apoi vicepresedinte al aceeasi societati,  ECLSO, presedinte al Societatii Romane de Lentile de Contact
 • Sunt abonată la revistele: Oftalmologia, Sibiul Medical, Acta Medica Transilvanica, American Journal of Ophtalmology si Der Opthalmologe. Zeitschrift der Deutschen Opthalmologischen Geselschaft, Eurotimes. A Europeran Outlook On The World of Ophthalmology
 • Din 1998 fac parte din colegiul de redacţie al revistei “Sibiul medical” si din 2009-2015 in comitetul de conducere al revistei.
 • Din 2009 fac parte din colegiul de redactie al revistei “Oftalmologia”.
 • Din 2008 membru IACLE si supervisor pentru acreditarea noilor membrii.
 • Din 2009 membru al Societatii Americane de Cataracta si Chirurgie Refractiva.
 • Din 2011 fact parte din colectivul de redactie al revistei colegiului medicilor din Satu Mare “Medical Connections”
 • Din 2000 membru in colectivul de redactie al revistei Acta Medica Transilvanica
 • Membru reales in Comisia de disciplina a Colegiului Medicilor Sibiu, mandatul 2011-2017.
 • Din 2018 am primit functia de ambasador pentru Romania la organizatia mondiala TFOS (Tear Film and Ocular Surface) cu sediul in Boston, USA

ACTIVITATEA DIDACTICĂ

Din 1 octombrie 1994 predau cursul de oftalmologie studenţilor anului V medicină generală, iar din 1 octombrie 1998 şi studenţilor anului IV de stomatologie la Facultatea de Medicină „Victor Papilian“ din Sibiu. În tot acest timp am organizat stagiile clinice şi am îndrumat practic patru-cinci grupe de studenţi. Am pregătit fiecare curs cu minuţiozitate, iar la stagii am încercat să arăt studenţilor cât mai multe cazuri clinice tipice pentru fiecare afecţiune.

Din 7 aprilie 1999 sunt titular prin concurs pe postul de lector universitar, poz. 10, disciplina “Oftalmologie”, la Facultatea de Medicină “Victor Papilian” – decizia nr. 483 din 29.10.1999.

Am redactat pentru uzul studenţilor un curs de oftalmologie – “ABC în Oftalmologie” – curs care aduce, pe lângă cunoştinţele clasice ale oftalmologiei, noţiuni de oftalmologie modernă. Cursul a fost editat în 400 de exemplare de Casa de Presă şi Editură Tribuna cu ISBN 973-97884-9-1. Am redactat pentru studenţi un îndrumător de stagii clinice – “Oftalmologie-Ghid practic”– care a fost editat în 400 de exemplare la editura Imago cu ISBN 973-9213-74-X. Am redactat într-un număr de  100 de exemplare o monografie – “Cristalinul” – la editura Imago cu ISBN 973-9213-73-1, “Ghid de neuro-oftalmologie” – editura ULB Sibiu 2007, ISBN 978-973-739-416-3.

Din anul 2002 predau cursul si stagiile pentru Colegiul de Asistenta Medicala. In acest sens am redactat un curs si un ghid practic. De asemenea am redactat cursul si indrumatorul practic pentru Colegiul pentru asistentii medicali in cadrul invatamantului continuarea de studii.

Din anul universitar 1996/1997 sunt îndrumător ştiinţific pentru numeroase lucrări de diplomă ale studenţilor anilor V şi VI ai Facultăţii de Medicină Sibiu cu diverse teme de cercetare ştiinţifică din toată patologia oftalmologică.

De asemenea, am coordonat lucrări ştiinţifice ale studenţilor comunicate cu ocazia sesiunilor ştiinţifice studenţeşti.

Cu ocazia aniversării a 10 ani a Facultăţii de Medicină “Victor Papilian” am primit diploma de onoare.

La 30 ani de la terminarea facultatii, am primit diploma : 30 ani in slujba celei mai nobile profesii.

In iunie 2006 am organizat si sustinut cursul postuniversitar LENTILE DE CONTACT iar in iulie 2007 cursul postuniversitar ACTUALITATI IN TRATAMENTUL SUPRAFETEI OCULARE. In 16 – 22.06.2008 am sustinut cursul postuniversitar “Suprafata oculara – actualitati”.

LUCRĂRI DE LICENŢĂ ÎNDRUMATE ŞI SUSŢINUTE

ANUL UNIVERSITAR 1996/1997

 1. Corecţia afakiei prin implant intraocular

Autor: Emil Măţău; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Patologia traumatică a polului ocular anterior

Autor: Carmen Drăghici; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Ecografia în afecţiunile oculo-orbitare

Autor: Corina Balaş; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Tratamentul neuropatiilor optice în funcţie de forma anatomoclinică

Autor: Alina Breaz; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Factori de risc ce influenţează extracţia extracapsulară a cristalinului

Autor: Carmen Natea; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Problematica glaucomului ca boală socială

Autor: Mihaela Tănase; Îndrumător: Adriana Stănilă

ANUL UNIVERSITAR 1997/1998

 1. Patologia oculară handicapantă în judeţul Sibiu

Autor: Diana Suciu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Incidenţa şi conduita terapeutică în uveitele anterioare

Autor: Laura Suciu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Keratopatiile virale – incidenţa şi conduita terapeutică

Autor: Felix Cristea; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Locul intervenţiei chirurgicale în strabismele funcţionale

Autor: Simona Boghian; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Problematica glaucomului acut

Autor: Rodica Petre; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Complicaţiile postoperatorii tardive ale implantului intraocular de cameră posterioară

Autor: Anca Necula; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Extracţia cristalinului la bolnavii cu diabet

Autor: Cristina Peligrad; Îndrumător: Adriana Stănilă

Toate aceste lucrări au fost susţinute şi notate cu nota 10.

ANUL UNIVERSITAR 1998/1999

 1. Complicaţiile oculare ale bolii hipertensive

Autor: Ciprian Mera; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Ecografia în traumatologia polului ocular anterior

Autor: Carmen Lal; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Factori ce influenţează retinopatia diabetică

Autor: Felicia Moldovan; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Glaucomul şi extracţia cristalinului

Autor: Doina Giurgiu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Complicaţiile intraoperatorii ale implantului intraocular de cameră posterioară

Autor: Titi Hăinişteanu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Recuperarea funcţională după extracţia extracapsulară a cristalinului

Autor: Ciprian Tănăsescu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Importanţa perimetriei automatizate în afecţiunile nervului optic

Autor: Cosmina Cazan; Îndrumător: Adriana Stănilă

ANUL UNIVERSITAR 1999/2000

1. Manifestări oftalmologice în patologia neurochirurgicală
Autor: Claudiu Matei; Îndrumător: Adriana Stănilă
2. Astigmatismul indus după EEC+IOL

Autor: Monica Ioniţă; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Retinopatia pigmentară – studiu clinic şi epidemiologic
  Autor: Camelia Cârje; Îndrumător: Adriana Stănilă
 2. Arsurile corneoconjunctivale – aspecte clinice şi terapeutice
  Autor: Claudia Stoia; Îndrumător: Adriana Stănilă
 3. Sindromul contuziv ocular

Autor: Natalia Radu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Conduita în traumatismele oculare perforante

Autor: Mihaela Luca; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Prognosticul epitelioamelor palpebrale în funcţie de forma anatomopatologică

Autor: Daniela Ene; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Uveitele – formă de manifestare oculară a focarelor dentare

Autor: Oana Dumitrescu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Momentul oportun intervenţiei chirurgicale în cataractă

Autor: Anca Prodea; Îndrumător: Adriana Stănilă

ANUL UNIVERSITAR 2000/2001

 1. Tratamentul precoce al ambliopiei în strabismele funcţionale
  Autor: Iulia Bâşcă; Îndrumător: Adriana Stănilă
  2. Avantajele purtării lentilelor de contact
  Autor: Oana Olescu; Îndrumător: Adriana Stănilă
 2. Aspecte clinice şi terapeutice în retinopatia diabetică

Autor: Mircea Sopon; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Miopia forte – afecţiune invalidantă

Autor: Carmen Cazan; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Glaucomul acut – atitudine terapeutică

Autor: Ioana Popa; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Aspecte clinice în stadializarea HTA

Autor: Iuliana Ignat; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Neuropatiile optice inflamatorii – aspecte etiopatogenice

Autor: Cosmin Vesa; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Neuropatiile optice ischemice – aspecte clinice

Autor: Gabriela Olaru; Îndrumător: Adriana Stănilă

ANUL UNIVERSITAR 2001-2002

 1. Keratita herpetica. Actualitati terapeutice

Autor: Taunean Otilia; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Aspecte perimetrice in GPUD

Autor: Silaghi Nora; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Uveitele exogene

Autor: Iacob Laura; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. LCT – indicatii si rezultate

Autor: Ghintu Simona; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Toxoplasmoza oculara. Dificultati de tratament

Autor: Serban Stefania; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Uveitele si spondilartropatiile seronegative

Autor: Teleasa Sabina; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Cataracta traumatica. Etiopatogenie si tratament

Autor: Mihu Mircea; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Complicatii postoperatorii ale trabeculectomiei

Autor: Axinte Sergiu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Lagoftalmia –aspecte etiopatogenice si curative

Autor: Stanila Adriana; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Neuropatia optica ischemica –aspecte clinice si etiopatogenice

Autor: Vesa Ileana; Îndrumător: Adriana Stănilă

ANUL UNIVERSITAR 2002-2003

 1. Problematica strabismului divergent

Autor: A.Joarza; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Retinopatia diabetica proliferativa – afectiune invalidanta

Autor: Claudia Preda; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Glaucomul primar cu unghi deschis-boala sociala

Autor: Mariana Dordea; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Glaucomul neovascular

Autor: Anca Limpede; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Etiopatogenia accidentelor vasculare retiniene

Autor: Birgitt Novak; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Keratita disciforma

Autor: Claudia Sarbu; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Malpozitiile cristaliniene

Autor: Daniel Hancu; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Glaucomul secundar posttraumatic

Autor: Florina Popescu; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Manifestari oftalmoscopice si perimetrice in procesele inlocuitoare de spatiu endocranian

Autor: Lucuta Ovidiu Nicula; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

ANUL UNIVERSITAR 2003-2004

 1. Incidenta retinopatiei de prematuritate; forma severa

Autor: Manole Claudia; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Incidenta viciilor de refractie in exotropiile concomitente

Autor: Todea Vasilica; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Incidenta traumatismelor oculare

Autor: Cristea Cristina; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Etiopatogenie si conduita terapeutica in cheratopatiile bacteriene

Autor: Rau Mariana; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Aspecte clinice si terapeutice in cheratopatia de expunere

Autor: Barbu Diana; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Complicatiile postoperatorii tardive ale trabeculectomiei

Autor: Bocodi Sorin; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Conduita terapeutica in tumorile palpebrale

Autor: Dinca Mariana; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Importanta biometriei in reabilitarea optica dupa extractia cristalinului

Autor: Mares Mariana; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Complicatiile portului lentilelor de contact

Autor: Nuta Adelaida; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Consideratii etiopatogenice asupra ocluziilor venoase retiniene

Autor: Lapusneanu Anca; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Facoemulsificarea – complicatii in perioada de inceput

Autor: Danci Dida Raluca; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Diagnosticul pozitiv in glaucomul primar cu unghi deschis

Autor: Marginean Claudia Marcela; Indrumator: Conf. Adriana Stanila

ANUL UNIVERSITAR 2004-2005

 1. Atitudinea terapeutica in subluxatile cristaliniene

Autor: Stoica Stefan, Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Degenerescenta maculara legata de varsta

Autor: Miclaus Adelaida, Indrumator: Conf. Adriana Stanila

 1. Lentila de contact terapeutica

Autor: Balta Mariana, Indrumator: Conf. Adriana Stanila

ANUL UNIVERSITAR 2005-2006

NUME PRENUME ABSOLVENT TITLUL LUCRĂRII
AVRAM PETRE Complicaţiile intraoperatorii ale facoemulsificării
BUJAC RAMONA Consideraţii asupra etiopatogeniei uveitelor anterioare
DICU ADRIANA Mecanismul şi incidenţa viciilor de refracţie în strabismul convergent
IOO IZABELLA Conduita  terapeutică în funcţie de forma anatomo – clinică a epitelioamelor palpebrale
PÎRVA ADRIANA Keratopatia de expunere în miopatia Basedowaniană
POPA LAURA Etiopatogenia şi tratamentul neuropatiei  optice ischemice
PRĂZARU MARIUS DRAGOŞ Complicaţiile postoperatorii ale trabeculectomiei
PRODEA VIORICA Incidenţa şi conduita terapeutică în keratita herpetică
RĂDUŢ ROXANA MARIA Sensibilitatea la contrast în neuropatiile optice glaucomatoase
ROTARU CODRIN ANDREI Implicaţiile sindromului exfoliativ în patologia polului anterior ocular

ANUL UNIVERSITAR 2006-2007

Nume prenume absolvent Titlul lucrării
OIŢĂ ALINA Etiologia ulceraţiilor corneene
SÎNGEORZAN SERGIU Utilizarea lentilelor de contact terapeutice în patologia suprafeţei corneene
TOANCHINĂ ALIN CON-STANTIN Urgenţe oftalmologice

ANUL UNIVERSITAR 2007-2008

Nume prenume absolvent Titlul lucrării
BRĂTULESCU MIRABELA ELENA Momentul şi oportunitatea intervenţiei chirurgicale în strabismul divergent
BUŢU MARIA ELENA Alternative terapeutice în chirurgia pterigionului
DEACONESCU DANIELA Complicaţiile miopiei forte
DORDEA ALEXANDRA Etiopatogenia neuropatiei optice toxice
DRAGOTĂ MARIA LETIŢIA Arsuri oculare – incidenţe şi tratament
MIHU ANDREI DIMITRIE Efecte adverse asupra globului ocular la pacienţii trataţi cronic cu Amiodaronă
RĂDUCU LAURA ELENA Particularităţile cataractei la pacienţii cu diabet zaharat
RĂDULESCU IOANA Complicaţiile retinopatiei diabetice proliferative asupra globului ocular
VĂRĂTICEANU ALEXANDRU LUCIAN Dificultăţi  de diagnostic etiologic al conjunctivitelor microbiene

2009
SPECIALIZAREA MEDICINĂ GENERALĂ

1 CHIRU NICOLETA ALMA Degenerescenţa maculară legată de vârstă
2 COSTACHE ANCA ELENA Particularităţile cataractei la copil
3 IHORA MARIA Traumatismele polului anterior ocular
4 LAZĂR (căs. ROB) EMILIA DANIELA Etiopatogenia atrofiilor de nerv optic
5 LOHĂNEL LAURA MARIA Importanţa topografiei corneene în diagnosticul şi evoluţia keratoconusului
6 MANU ELENA LOREDANA Reabilitare socio – profesională postfacoemulsificare
7 MIHAIU LAURA ALEXANDRA Etiopatogenia uveitelor anterioare
8 MOGA DELIA Glaucomul  – Afecţiune invalidantă
9 STEFÎRCĂ CRISTINA Complicaţiile intraoperatorii ale facolmulsificării.

Cazuistica Clinicii Oftalmologie – Sibiu în perioada 2007 – 2008

SPECIALIZAREA MEDICINĂ DENTARĂ

1 TEACŞU (CĂS. SĂCELEANU) ADRIANA Locul infecţiei dentare de focar în etiologia uveitelor anterioare

Specializarea: MEDICINĂ 

2011

CÎRSTEA  GH. CLAUDIA IONELA Incidenţa viciilor de refracţie astigmice
IOSA N. MIRELA FELICIA Sindromul ochiului uscat
MIHĂLŢAN Z. ANCA ROMANA Astigmatismul indus de extracţia cristalinului  cataractat prin facoemulsificare
MIREA D. IRINA ROXANA Complicaţiile portului lentilelor de contact
MITRACHE N. MARIAN NICOLAE Particularităţiile keratitei virale
NICULAE C. OVIDIU ADRIAN Principiile tratamentului în accidentele vasculare arteriale retiniene
BUCERZAN C.V. PAULA LAVINIA Etiopatogenia uveitelor
CUZMICI T. ZINA Particularităţile ochiului miop
ILIE T. OLIVIA MIOARA Problematica glaucomului cu unghi deschis

2010

1. DÎMBOIU ALINA MARIA Evaluarea clinică a tratamentului medico – chirurgical în glaucomul primitiv cu unghi deschis
2. DEACONU I. ADELINA IOANA Aspectul celulelor endoteliale pre şi postoperator după extracţia cristalinului prin operaţia de facoemulsificare
3. DICOI N. V. MIRELA Posibilităţi curative în keratopatia de expunere
4. FILIMON I. ANDREEA MARIA Etiopatogenia dislocaţiilor de cristalin
5. NICĂ AURORA NICOLETA Reabilitarea optică după extracţia cristalinului cataractat
.6. PICOŞ M.O. MIHAI COSMIN Calitatea vieţii la pacienţii operaţi de cataractă prin tehnica facoemulsificării
7. POPA (CĂS. CONSTANTIN) LAURA ROXANA   (LIPSA CD) Etiopatogenia şi conduita terapeutică în afecţiunile corneene bacteriene
8. PRIPOREANU I. ALEXANDRU TIBERIU Utilizarea membranei amniotice umane în patologia suprafeţei oculare
9. SCHEAU N. ANA MARIA Conduita terapeutică în glaucomul primar cu unghi închis

SPECIALIZAREA: ASISTENŢĂ MEDICALĂ GENERALĂ  

2011

URZICĂ I. DANIELA-MARIANA (PETRAŞ) Tulburări oculare în sarcină şi perioada perinatală
ŞERBAN P. ELENA (TRUŢA) Incidenţa viciilor de refracţie în strabismele cu debut precoce
LĂCEANU I. MANUELA-LIDIA (NICULESCU) Glaucomul patologie, profilaxie, complianţa şi rolul asistentei în îngrijirea pacientului, incidenţa glaucomului în judeţul Gorj
MOLDOVAN I. MARIETA CLAUDIA (ROTAR) Prevenirea Tass – obiectiv principal al asistentei din blocul operator
BANU I. CORINA ANIŞOARA (NEDELCU) Incidenţa traumatismelor oculare
ACASANDREI V. AUGUSTINA (CEORNEA) Managementul modern în tratamentul keratoconusului Crosslinking cornean
GUŞĂ T. IULICA (ZAHARIA) Cataracta traumatică
LUPULUI T. RODICA (VASILIU) Tratamentul precoce al ambliopiei strabice funcţionale
GROSU M. MIHAELA ANIŞOARA Aspecte ale îngrijirii acordate pacientului cu glaucom
MARCU Ş. ISABELA INGRID (FLORIA) Consideraţii clinice şi terapeutice în conjunctivitele microbiene
NASTASIU P. CORNELIA (BLANARIU) Retinopatia diabetică-importanţa depistării precoce şi tratării complicaţiilor oftalmologice ale diabetului
BISTRICEANU M. CLAUDIA ELENA (BLAŞCU) Utilizarea serului autolog la pacienţii cu diverse afecţiuni corneene
MARCU M. ROXANA MIHAELA Conduita terapeutică în keratite virale
TOADER M. LENUŢA LILIANA (IONESCU) Managementul arsurilor corneene
POP A. ADRIANA MINA Îngrijirea bolnavilor cu afecţiuni retinale vasculare

2010

1 MILEA N. HAMPU SIMONA Îngrijirea pacienţilor cu patologie oculară în căminele spital

Specializarea: MEDICINĂ DENTARĂ

2011

1. PĂTĂRĂU SERGIU DORIN Boala de focar odontoparodontală în etiologia uveitelor anterioare

LUCRĂRI LICENŢĂ 2012

 1. AVRAM A. ELENA TEHNICI DE DEZAMBLIOPIZARE
 2. BRATU F. ELENA ROXANA CORECŢIA OPTICĂ DE LA OCHELAR LA LENTILE DE CONTACT
 3. CANCEL S. CELINA SINDROMUL DE OCHI USCAT LEGAT DE DISFUNCŢIA GLANDELOR LUI MEIBOMIUS
 4. CIOBANU M. DELIA IULIANA PRINCIPII TERAPEUTICE ÎN KERATOCONUS
 5. DIMA (CĂS. CRĂCIUN) N. ROXANA ELENA COMPLICAŢIILE DIABETULUI ZAHARAT ÎN POLUL ANTERIOR AL OCHIULUI
 6. DRĂGHILĂ I. VICTOR EMANUEL REABILITAREA VEDERII LA PACIENŢII CU CATARACTĂ TRATAŢI PRIN EXTRACŢIE CRISTALINIANĂ PRIN FACOEMULSIFICARE
 7. MUNTEAN C. ALEXANDRA DIANA     LENTILE DE CONTACT TERAPEUTICE
 8. PRODEA  C. MARIA  MIJLOACE DE DIAGNOSTIC PRECOCE, DE INVESTIGARE ŞI TRATARE A GLAUCOMUL PRIMITIV CU UNGHI DESCHIS
 9. STĂNILĂ M. DAN MIRCEA ASPECTUL CELULELOR ENDOTELIALE CORNEENE DUPĂ EXTRACŢIA CRISTALINULUI  PRIN FACOEMULSIFICARE
 10. ŞTEFAN M. ANAMARIA VERONICA ROLUL INCIZIEI ÎN TRATAMENTUL CHIRURGICAL AL CATARACTEI PRIN FACOEMULSIFICARE
 11. ŞUVĂIALĂ I.D. MARIAN IONEL OPORTUNITATEA CHIRURGICALĂ A GLAUCOMUL PRIMAR CU UNGHI DESCHIS
 12. TÂMPEANU C. CORINA BIANCA PARTICULARITĂŢILE CATARACTEI CONGENITALE

LUCRĂRI ÎNDRUMATE ŞI COMUNICATE LA SESIUNILE DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE STUDENŢEŞTI

A IV-A SESIUNE DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE STUDENŢEŞTI, SIBIU, MAI 1998

 1. Incidenţa uveitelor anterioare în Secţia Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu

Autori: Laura Suciu, Diana Suciu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Astigmatismul indus după extracţia cristalinului cataractat

Autor: Oana Dumitrescu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Ponderea retinopatiei pigmentare ca afecţiune handicapantă în judeţul Sibiu

Autori: Diana Suciu, Laura Suciu; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Complicaţii postoperatorii tardive ale implantului intraocular de cameră posterioară

Autor: Anca Necula; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Oportunitatea intervenţiei chirurgicale în strabism

Autor: Simona Boghian; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Diabetul şi extracţia extracapsulară a cristalinului cataractat

Autor: Cristina Peligrad; Îndrumător: Adriana Stănilă

A V-a Sesiune de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, Sibiu, mai 1999

 1. Retinopatia pigmentară – studiu epidemiologic – premiul II

Autor: Camelia Cârje; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Complicaţii intraoperatorii ale implantului intraocular

Autor: stud. Claudiu Matei; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Conduita terapeutică în epitelioamele palpebrale

Autor: stud. Daniela Ene; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Incidenţa şi conduita în plăgile perforante corneene

Autor: Daniela Luca; Îndrumător: Adriana Stănilă

Al III-lea Congres Naţional al studenţilor în medicină şi al tinerilor medici, Sibiu, 26-27 martie 1999

 1. Neuropatia optică de stază vs. neuropatia optică inflamatorie

Autor: stud. Claudiu Matei; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Corecţia afachiei prin implant de lentile intraoculare

Autor: dr. Emil Măţău; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Sclerocorneea – prezentare de caz
  Autor: stud. Alina Marinca; Îndrumător: Adriana Stănilă

A VI-a Sesiune de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, Sibiu, mai 2000

 1. Tratamentul precoce al ambliopiei în strabismele funcţionale – premiul II

Autor: stud. Iulia Bâşcă ; Îndrumători: Adriana Stănilă

 1. Miopia forte – afecţiune invalidantă – premiul III

Autor: stud. Carmen Cazan; Îndrumători: Adriana Stănilă

 1. Aspecte clinice oftalmoscopice în retinopatia dibetică

Autor: stud. Mircea Sopon; Îndrumător: Adriana Stănilă

 1. Aspecte clinice şi oftalmoscopice în HTA – premiul I

Autor: stud. Iuliana Ignat; Îndrumător: Adriana Stănilă

A VII-a Sesiune de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, Sibiu, mai 2001

 1. Hemoragia vitreana, complicatii ale retinopatiei diabetice

Autor: Mircea Sopon; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Tulburari circulatorii retiniene in hipertensiunea arteriala – premiul II

Autor: Iuliana Ignat; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Tratamentul ambliopiei profunde – premiul I

Autor: Iulia Basca; Indrumator: Adriana Stănilă

A VIII-a Sesiune de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, Sibiu, mai 2002

 1. Lentile de contact terapeutice; alternativa in tratamentul diferitelor afectiuni corneene

Autor: Simona Ghintu; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Incidenta glaucomului neovascular in functie de etiopatogenie

Autor: Rodica Anca Limpede, Cristina Helju; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Complicatiile intra si postoperatorii ale trabeculectomieie in cazul glaucoamelor primare

Autor: Sergiu Axinte, Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Incidenta si conduita terapeutica  in uveitele exogene

Autor: Emanuela Iacob; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Cataracta electrica – consideratii pe marginea unui caz clinic

Autor: Mircea Mihu; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Momentul interventiei chirurgicale in glaucomul primar cu unghi deschis

Autor: Nora Silaghy; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Particularitati etiopatogenice si curative in lagoftalmie

Autor: Adriana Stanila; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Evolutie si prognostic in uveitele asociate spondilartropatiilor seronegative

Autor: Sabina Teleasa; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Aspecte clinice in toxoplasmoza oculara

Autor: Stefania Serban; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Studiu privind dislocarile totale si partiale ale cristalinului

Autor: Daniel Hancu; Indrumator: Adriana Stănilă

A IX-a Sesiune de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, Sibiu, mai 2003

 1. Incidenta strabismului divergent asociat cu viciile de refractie

Autor: Adriana Joarza; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Aspecte oftalmoscopice si perimetrice in procese inlocuitoare de spatiu endocraniene

Autor: Ovidiu Lucuta, Cristina Helju; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Etiopatogenia si conduita terapeutica in ulcerul cornean

Autor: Mariana Daniela Rau; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Consideratii etiopatogenetice asupra obstructiilor arteriale retiniene

Autor: Birgit Nowak; Indrumator: Adriana Stănilă

The 4th International Medical Conference For Students and Young Doctors, Sibiu, November 2003

 1. The Complications Of The Therapeutic Contact Lens

Authors: Mariana Daniela Rau, Dorina Popa

Scientific Coordinator: Adriana Stanila

A X-a Sesiune de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, Sibiu, mai 2004

 1. Keratopatii de expunere

Autor: Barbu Diana; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Complicatiile lentilelor de contact terapeutice

Autor: Nuta Adelaida Simina, Lapusneanu Anca Raluca; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Incidenta traumatismelor oculare

Autor: Cristea Cristina Laura; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Keratita herpetica

Autor: Rau Mariana Daniela; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Consideratii etiopatogenice asupra ocluziilor venoase retiniene – premiul III

Autor: Lapusneanu Anca Raluca, Nuta Adelaida Simina; Indrumator: Adriana

Stănilă

 1. Facoemulsificarea – complicatii in perioada de inceput – premiul I

Autor: Danci Dida Raluca; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Diagnosticul pozitiv in glaucomul primar cu unghi deschis

Autor: Marginean Claudia Marcela; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Uveita in spondilartropatiile seronegative

Autor: Nicoleta Solomon; Indrumator: Adriana Stănilă

A XI Sesiune de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti si Tineri Medici , Sibiu, 2 – 5 iunie 2005

 1. Sensibilitatea la contrast la pacientii cu pseudofachiu de camera posterioara. Studio comparative EEC classic vs. facoemulsificare

Autori: Avram Petre, Codrin Rotaru, Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Rolul lentilelor de contact terapeutice in tratamentul plagilor corneene

Autori: Rotaru Codrin, Avram Petre, Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Degenerescenta maculara legata de varsta

Autori: Miclaus Adelaide

 1. Oprtunitatea interventiei chirurgicale radicale asupra globului ocular

Autori: Balta Mariana, Teodoru Adrian, Indrumator: Adriana Stănilă

Al XIII-lea Congres National pentru Studenti si Tineri Medici, Sibiu 12-14 decembrie 2008

 1. Pterigionul – Aspecte histopatologice – premiul I

Autori: Sandru Laura, Stanila Dan; Indrumatori: Adriana Stanila, Grosu Florin

 1. Conduita terapeutica in plagile corneene

Autori: Pastina Anca Maria, Barbu Florina; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Managemetul cataractei congenitale

Autori: Picos Mihai Cosmin, Boldojar Silvana; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Particularitati etiopatogenice si terapeutice in afectiunile inflamatorii corneene

Autor: Constantin Laura; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Etiopatogenia atrofiilor de nerv optic

Autori: Lazar Emilia, Ihora Maria, Stanciu Claudia; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Traumatismele polului anterior ocular

Autori: Ihora Maria, Lazar Emilia;

 1. Importanta topografiei corneene in evolutia keratoconusului

Autori: Lohanel Laura, Moga Delia, Manu Loredana; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Glaucomul – afectiune invalidanta

Autori: Moga Delia Anamaria, Manu Elena Loredana, Lohanel Laura; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Noutati in tratamentul chirurgical al keratopatiei de expunere

Autor: Dicoi Mirela; Indrumator: Adriana Stănilă

 1. Complicatii intraoperatorii ale facoemulsificarii – premiul II

Autor: Picos Mihai Cosmin; Indrumatori: Adriana Stănilă, Adrian Teodoru

 1. Etiopatogenia dislocatiilor de cristalin

Autori: Filimon Andreea Maria, Priporeanu Tiberiu; ; Indrumatori: Adriana Stănilă, Adrian Teodoru, Hancu Daniel

 1. Utilizarea lentilelor de contact terapeutice in chirurgia pterigionului – premiul I

Autori: Priporeanu Tiberiu, Pirvut Valentin, Filimon Andreea; Indrumatori: Adriana Stănilă, Adrian Teodoru

2nd International Medical Congress for Students and Young Doctors, Sibiu, 2009

 1. The evolution of pterygium in accordance with anatomical-clinical form

Autori: Sandru Laura, Stanila Dan, Indrumatori: Adriana Stanila, Grosu Florin

 1. Modifications induced in the structure of the cornea by cataract surgery with phacoemulsification – premiul II

Autori: Priporeanu Alexandru Tiberiu, Pirvut Mircea Valentin, Indrumatori: Adriana Stanila, Adrian Teodoru

 1. Quality of life following cataract surgery

Autori: Picos Mihai Cosmin, Fiastru Ioan, Panturu Marius, Indrumatori: Adriana Stanila, Adrian Teodoru

 1. Rehabilitation after phacoemulsification

Autori: Manu Elena Loredana, Iulia Oana Lisan, Indrumatori: Adriana Stanila, Adrian Teodoru

 1. Complications of bacterial keratitis

Autori: Constantin Laura, Constantin Daniel, Indrumatori: Adriana Stanila, Adrian Teodoru

3rd International Medical Congress for Students and Young Doctors, Sibiu, 

6 – 9.05.2010

 1. The use of human amniotic membrane in ocular surface pathology

Author: priporeanu Alexandru Tiberiu – premiul I

 1. The treatment of acute closed angle glaucoma

Author: Scheau Ana-Maria

 1. The aspect of the endothelial corneal cells following the extraction of the crystalline through phacoemulsification

Author: Stanila Dan Mircea – premiul III

 1. The causes and complications of lens dislocations

Author: Filimon Andreea Maria

4th  International Medical Congress for Students and Young Doctors, Asklepios,

Sibiu  5 – 8.05.2011

 1. Dry eye syndrome

Autor: Iosa Mirela, Mirea Irina

 1. A new approach in the treatment of children’s amblyopia: computer vision therapy.

Autor: Avram Elena

 1. Possibilities of reconstruction eyelid after excision of eyelid epithelioma

Autor: Cranga Teodora Andreea

 1. The treatment of the meibomian gland dysfunction

Autor: Stanila Dan Mircea

 1. The evolution of cataract as seen in the work of impressionist painter Claude Monet

Autor: Victor Emanuel Draghila, Anca Florea

5th International Medical Congress for Students and Young Doctors, Asklepios,

Sibiu  3 – 6.05.2012

 1. The Phatophisiology of Meibomian Glands related with clinical aspects

Autor: Bumbulut Bogdan

Coautor: Bota Nicolae Ciprian

 1. The utility of trans-epithelial crosslinking in treatment of keratoconus

Autor: Urluescu Madalina Loredana

 1. Opportunities in ectropion correction

Autor: Craciun Elena Cristina

Coautor: Stanila Dan Mircea, Cranga Andreea, Crisan Andreea

 1. The agresivity of the phacoemulsification to the cornea

Autor: Craciun Elena Cristina

Coautor: Stanila Dan Mircea, Calborean Veronica, Soboteac Alina

6th International Medical Congress for Students and Young Doctors, Asklepios,

Sibiu  26– 28.04.2013

 1. Chirurgia cataractei prin facoemulsificare in prezenta patologiei locale oculare si sistemice

Autor: Oprea Bogdan

Coautor: Florea Andreea, Oprean Adela

 1. Posibilitati de dezobstructie in obstructiile congenitale de canal lacrimo-nazal

Autor: Median Daniela

7th International Medical Congress for Students and Young Doctors , Asklepios, 15 – 18.05.2014

 1. The phacoemulsification surgery in the presence of ametropies

Autor: Florea Andreea Maria

 1. Management of lagophthalmos secondary facial nerve paralysis

Autor: Stirbu Tiberiu George

Coautor: Luca Ioana

Scroll to Top