Operație ochi miopie, OftaTotal

Operație la ochi pentru miopie – tot ce trebuie să știi

Problemele de vedere pot avea un impact negativ asupra modului în care ne desfășurăm viața și activitățile pe care putem să le facem. O operație la ochi pentru miopie reprezintă o soluție la îndemână, care implică riscuri minime, pentru corectarea vederii.

Ce presupune o operație la ochi?

Operația la ochi pentru miopie sau chirurgia refractivă pentru reducerea dioptriilor, așa cum este cunoscută în termeni medicali, are rolul de a reda acuitatea vizuală unei persoane care suferă de un viciu de refracție, miopia în acest caz.

În cadrul clinicii Ofta Total, chirurgia refractivă (operație la ochi pentru miopie) poate fi realizată prin următoarele tehnici:

PRK (keratectomie fotorefractivă)

Această tehnică chirurgicală folosește razele laser pentru a reda forma optimă a corneei și a permite formarea corectă a imaginilor pe retină. PRK este recomandată în cazul în care țesutul care formează corneea este foarte subțire.

FemtoLASIK

Operatie de laser ochi folosește două platforme laser, permițând o recuperare rapidă și resimțirea unui disconfort minim pentru pacienți.

Ce presupune o opearție la ochi pentru miopie?

Modul în care se desfășoară o operație la ochi pentru miopie depinde de tehnica pe care medicul o recomandă. Astfel, tehnica PRK implică o anestezie locală asupra ochiului sau ochilor supuși intervenției. Acest pas este urmat de îndepărtarea stratului superior al celulelor corneene și folosirea laserului pentru a remodela corneea.

Fasciculul laser îndepărtează porțiuni microscopice ale corneei pentru a permite luminii să intre în ochi în mod normal. Urmează aplicarea unei lentile de contact dintr-un material moale peste zona asupra căreia s-a intervenit. 

Tehnica femtoLASIK (operație laser ochi pentru miopie) folosește două tipuri de lasere pentru procedura de corectare a vederii. Primul este laserul femtosecund, care este utilizat pentru a crea o cornee subțire, iar apoi laserul excimer este folosit pentru a remodela țesutul cornean sau stroma subiacentă. Clapeta este apoi înlocuită, pentru a asigura o vedere clară, fără a utiliza un bisturiu.

Când este recomandat să apelezi la o operație laser la ochi pentru miopie?

Operațiile de laser la ochi pentru miopie pot fi realizate atunci când sunt întrunite o serie de condiții. Astfel, pacientul trebuie să:

  • Aibă peste 18 de ani și miopia este staționară cel puțin un an În acest moment putem aprecia că refracția oculară a atins un punct de stabilitate.
  • Vrea să renunțe la ochelari sau lentile de contact. 
  • Nu sufere de alte afecțiuni oculare sau sistemice. Afecțiunile oculare coexistente pot influența negativ evoluția postoperatorie. Unele afecțiuni, care nu au legătură directă cu ochii, pot reprezenta un impediment în procesul de vindecare postoperator. În acest caz vorbim despre afecțiuni precum diabetul, HIV, lupus sau alte afecțiuni care slăbesc sistemul imunitar.

Operație laser la ochi ochi, preț

Prețul unei operații la ochi pentru miopie sunt un subiect important pentru persoanele care vor să afle mai multe despre această intervenție. În cadrul clinicii Ofta Total, costurile asociate cu chirurgia refractivă includ prețul intervenției propriu-zise și al testelor realizate înaintea acestea. Astfel:

Pentru operația cu laser, la ambii ochi, prețul este de 3500 lei pentru PRK și 5000 lei pentru FemtoLasik. Operația cu laser PRK sau FemtoLasik este recomandată de medicul oftalmolog în urma examenului clinic și a investigațiilor pre-operatorii. Decizia este influențată de gradul miopiei și dacă este sau nu asociată cu asigmatism

O operație la ochi pentru miopiei îți oferă posibilitatea să renunți la ochelarii de vedere sau lentilele de contact în urma unei intervenții care durează, în mod obișnuit, în jur de 30 de minute. Programează-ți un consult la OftaTotal pentru mai multe informații!

Scroll to Top