Echipament profesional

Dotarile Noastre

Pentru o diagnosticare competenta, medicul recurge la masurarea precisa, asistata de calculator, a tuturor parametrilor biologici specifici ochiului uman. Datele sunt stocate in computer si vor fi asociate celor obtinute prin celelalte explorari functionale, urmand a fi procesate si analizate.

Investigatii

AUTOCHERATOREFRECTOMETRU AUTOMAT AKRM

Masoara automat, computerizat refractia oculara si raza de curbura a corneii.

TONOMETRU NON-CONTACT: MASOARA TIO

Masoara TIO(presiunea intraoculara) prin jet de aer fara contact cu suprafata oculara.Investigatia se face fara anestezie, fiind de altfel foarte igienica.

TONOMETRU PORTABIL I-CARE

Masoara TIO(presiunea intraoculara) cu precizie fara contact, fara anestezie.

APLANOTONOMETRU

Masoara TIO (presiunea intraoculara) prin aplanatie. Acest tip de tonometrie foloseste un intrument mic pentru a aplica presiune pe suprafata ochiului si un microscop numit lampa cu fanta pentru observarea ochiului. Presiunea ochiului este masurata in functie de cata forta este necesara pentru aplatizarea corneei. Aceasta metoda este foarte exacta.

LENSMETRU COMPUTERIZAT CL-300

Lensmetru este un aparat folosit pentru masurarea lentilelor de pe ochelari si prezinta o functie de masurare bazata pe UV ce asigura date esentiale pentru medicul oftalmolog. Este caracterizat de un design compact, ergonomic, control de tip touch screen pentru ca masuratorile sa fie obtinute rapid si simplu.

UNITATE OFTALMICA IS CU FOROPTER

Unitatea oftalmica este o solutie moderna de echipament oftalmologic caraterizat de calitate, design si configuratie variata. Este alcatuita din Lampa cu fanta(Biomicroscop), Autokeratorefractometru, Foropter, trusa de lentile, optotip electronic distanta si aproape, panou de comanda, telecomanda.

Unitatea prezinta o masa glisanta care pune la dispozitie lampa cu fanta,autokeratorefractometru, si poate fi elevata sau coborata pentru asigura confort atat medicului cat si pacientului.

Panoul de comanda cu tooch screen permite controlul diferitelor optiuni disponibile cum ar fi ridicarea/coborarea mesei, scaunului, diminuarea/cresterea luminii ambientale,adaptarea optotipului de aproapecu lumina LED, adaptarea lentilelor pentru prescrierea ochelarilor, plus multe alte comenzi necesare pentru realizarea unui consult de specialitate complet.

OCT TOMOGRAFUL IN COERENTA OPTICA CIRUS DE LA ZEISS

Analizeaza la nivel de micron detalii de fund de ochi cum ar fi analiza nervului optic, grosimea stratului fibrelor nervului optic, grosimea retinei in regiunea maculara, precum si unghiul camerular, grosimea corneei etc. Exploreaza retina si nervul optic pe straturi tridimensionale, aducand relatii precise de diagnostic. Principalii beneficiari vor fi glaucomatosii, diabeticii, cei cu afectiuni vasculare si degenerative retiniene (retinopatia diabetica, degenerescenta maculara legata de vârsta si alte afectiuni ale retinei si nervului optic)

OCT HD CIRRUS 5000 3D CU MODUL ANGIOPLEX

OCT Cirrus 5000 este primul OCT de pol posterior care face o examinare imagistica completa a polului anterior.

Modulul Angioplex- Angiografie OCT realizeaza o evaluare imagistica non-invaziva a microcirculatiei retiniene permitand managementul bolilor retiniene si planul de tratament sa fie efectuat la un alt nivel. Aparatul utilizeaza instrumente performante de analiza si evaluare a unei game variate de patologii. Angiografia-OCT este utila in evaluarea modificarilor incipiente din cadrul retinopatiei diabetice, DMLV,glaucom sau alte boli oculare.

OCT-ul de pol anterior este un instrument preoperator și postoperator excelent pentru evaluarea și gestionarea pacienților cu: hemoragii, inele corneenee intrastromale, keratoplastie penetrantă (PK), keratoplastie endotelială (DSEK), cheratoplastie endotelială lamelară profundă (DLEK), IOL și LASIK.

OCT Goniometry este modulul prin care se poate realiza printr-o metoda non-contact identificarea pacientilor cu risc de inchidere a unghiului din glaucomul cu unghi inchis.

4-SIGHT ACCUTOME (BIOMETRU, ECOGRAF, PAHIMETRU, UBM)

O platformă unică, ușor portabilă, pentru diagnosticarea oftalmologica ce combina trei module intr-o singura platforma: Biometrie A-Scan,  Ultrasonografie B-Scan,  UBM (Bio-Microscopie cu ultrasunete), Pahimetrie

Modulul de Biometrie A-Scan este cea mai eficienta metoda de masurare si calcul pentru rezultate chirurgicale optime. Biometria se poate realiza prin imersie sau contact, si se efectueaza o captura rapida a imaginilor, prin utilizarea unei sonde performante, cu aliniere automata.

Modulul Ecografie B-Scan.

Ecgrafia in mod B este utila cand mediile oculare nu sunt transparente iar vizualizarea fundului de ochi este dificila. Cand nu se poate examina fundul ochiului datorita prezentei opacitatilor corneene, cataractei avansate, hemoragiilor intravitreene, sau traumatismelor oculare, ecografia este foarte utila in stabiliarea diagnosticului.

Modulul UBM este utilizat pentru imagistica segmentului anterior. Indicatiile principale sunt: analiza imagistica a unghiului irido-cornean in glaucoma, particularitati ale unghiului irido-cornean, prezenta unor tumori de iris sau corp ciliar.

  Pachimetria are semnal digital de analiză, care oferă precizie excepțională și repetabilitate. Este utila in masurarea grosimi corneei central, si realizarea corectiei valorilor tensiunii intraoculare.

Terapii Laser

PLATFORMA MULTIMODALA LASER ELLEX TANGO REFLEX – YAG, VITREOLIZA, SLT

Utilizarea laserului EllexTango Reflex permite realizarea a 4 tratamente: capsulotomie/ iridotomie/SLT/ LFR

Cavitatea laser duala ce prezinta o interfata cu o tableta care permite schimbarea instanta a laserului pe unul dintre module SLT, YAG, prin atingerea butonului.

SLT- trabeculoplatie laser selectiva. Platforma utilizeaza terapie selectiva cu lumina care stimuleaza procesul natural de vindecare util pentru a scadea presiunii intraoculare IOP la pacientii cu glaucom fara a provoca arsura si cicatrizarea tesutului. Este o solutie cand se utilizeaza ca terapie de prima linie, si poate reduce presiunea intraoculara IOP mai eficient decat medicatia , fara a produce efecte adverse.

Tango Reflex permite realizarea unei capsulotomii laser cu o acuratete foarte mare-perfect centrata, precisa care nu va afecta tensiunea sacului capsular si pozitia implantului IOL in axul vizual.

LFT- tratament laser pentru floaters, o solutie puternica pentru opacitatile flotante vitreene simptomatice. Tip de iluminarea coaxial.

LASER CYCLOFOTOCOAGULARE G6 IRIDEX

Ciclofotocoagulare trans-sclerala micropulsata in glaucom. Terapia laser micropuls permite tesuturilor sa se raceasca intre pulsatiile laserului ceea ce conduce la o minima distrugere a tesuturilor.

Interventii chirurgicale

CENTURION VISION SYSTEM

ALLEGRETTO WAVELIGHT EYE-Q 400

LASEUL CU FEMTOSECUNDE LENSX

CONSTELLATION VISION SYSTEM

TRUSA CHIRURGICALA PENTRU TRANSPLANT DE CORNEE GEBAUER SLC

Transplantul de cornee este o interventie chirurgical ace presupune inlocuirea corneei bolnave a pacientului sau a unei portiuni din cornee cu o cornee prelevata de la un cadavru.

Transplantul poate sa fie:  “perforant”, cand se inlocuieste corneea pacientului in toata grosimea ei, “lamelar”, cand se inlocuiesc doar straturile bolnave ale corneei pacientului.

Trusa de transplant de cornee cu microkeratom este un instrument necesar specialistilor in transplant folosind tehnica DSAEK (Descemet’s stripping endothelial keratoplasty). Simplifica prepararea lamelei de transplantat si este instumentul specific in realizarea transplantului de endoteliu cornean.

Tehnica OnePass, hands-free cuprinde o procedura total automatizata ce asigura rezultate predictibile si deviatie standard minima. Instalarea si asamblarea sunt usor de realizat fiind asistata de Doc Assistant si Click-and-Go asamblare. Capetele de taiere din otel inoxidabil si single use cuprind diferite dimensiuni de la 160 µm pana la 600 µm.

Scroll to Top