pacient control oftalmologic oftalmologie sibiu clinica ofta total dr stanila sibiu

Oftalmologie Sibiu- cum îți alegi clinica potrivită

Vederea este unul dintre cele mai importante simțuri și din această cauză trebuie să avem mereu grijă de aceasta. Fie că e vorba de înaintarea în vârstă sau de faptul că petrecem mult timp în fața ecranelor există riscul ca vederea noastră să se degradeze și să avem nevoie de un specialist în oftalmologie care să ne ajute.

Când ai nevoie de o consultație de oftalmologie? 

Este recomandat să mergi la consultații de oftalmologie regulate de-a lungul vieții și să ai un istoric clar al problemelor de vedere din familia ta. Intervalele la care trebuie realizate aceste controale de oftalmologie variază în funcție de vârstă.

Un prim consult de oftalmologie este indicat începând cu vârsta de șase luni, deoarece la această vârstă specialistul poate să identifice probleme de vedere care pot duce la probleme de dezvoltare, comportament sau de integrare în spațiul școlar.

În cazul adulților care nu resimt simptome asociate cu vederea ar trebui să meargă la un consult de oftalmologie în funcție de vârstă, după cum urmează:

 • 19-40 de ani: cel puțin odată la 10 ani;
 • 41-55 de ani: cel puțin o dată la 5 ani;
 • 56-65 de ani: cel puțin o dată la 3 ani;
 • Peste 65: cel puțin odată la 2 ani.

Printre simptomele care ar trebui să îți atragă atenția și să te determine să apelezi la un specialist în oftalmologie se numără:

 • Pierderea vederii sau deteriorarea vederii la unul sau la ambii ochi.
 • Modificări ale vederii, cum ar fi pete apărute brusc, sclipiri de lumină, dungi sau linii de lumină zimțate, vedere ondulată sau ca sub apă, fețe neclare, distorsiuni sau linii ondulate, halouri în jurul luminilor, vedere dublă.
 • Modificări ale câmpului vizual, cum ar fi umbrele, petele negre sau neclaritatea vederii în centrul vederii sau în periferia câmpului vizual.
 • Modificări fizice ale ochiului, cum ar fi ochii încrucișați, semne de infecție (roșeață, umflături, scurgeri).

Ce presupune un consult de oftalmologie? 

Un consult de oftalmologie implică o serie de teste necesare pentru a evalua vederea și pentru a diagnostica eventualele boli oculare. Medicul va folosi o varietate de instrumente, lumini puternice direct la ochi sau lentile. Fiecare test în timpul unui examen evaluează un aspect diferit al vederii sau sănătății ochilor.

Printre testele care au loc în timpul unui consult de oftalmologie se numără:

 • Testarea mișcărilor ochiului.
 • Test de acuitate vizuală.
 • Evaluarea refracției.
 • Testarea vederii culorilor.
 • Examenul la lampa cu fantă.

Oftalmologie Sibiu- cum îți alegi clinica potrivită? 

Dacă ești în căutarea unei clinici de oftalmologie Sibiu, te așteptăm la OftaTotal. Dată fiind importanța pe care vederea o are în viața noastră este de la sine înțeles faptul că alegerea unui medic specialist sau a unei clinici de oftalmologie este o decizie care trebuie făcută cu mare atenție. Pentru a lua o astfel de decizie trebuie să iei în calcul următoarele detalii:

 • Specializări oferite. O clinică de oftalmologie trebuie să aibă specialiști în optometrie, cât și în oftalmologie. Prima specializare oferă medicilor competențe legate de evaluarea calității vederii, prescrierii de ochelari și lentile de contact, diagnosticarea problemelor care țin de ochi și tratarea infecțiilor sau traumelor de la nivelul ochilor. Cea de-a doua poate include competențele primei specializări la care se adaugă și cele legate de realizarea tratamentelor și intervențiilor chirurgicale asupra ochiului.
 • Recomandările foștilor pacienți. Este important să iei în calcul ce au de spus foștii pacienți ai unei clinici deoarece astfel poți avea o imagine mai clară a serviciilor oferite și interacțiunii cu personalul medical.
 • Gama de servicii oferite. În cazul afecțiunilor care țin de oftalmologie, afecțiunile pot avea simptome care se suprapun ceea ce înseamnă că este important ca centrul medical la care apelezi să îți poată oferi servicii care să acopere toate nevoile tale medicale.
 • Locația. Este important ca o clinică de oftalmologie la care apelezi să se afle la o distanță rezonabilă și ușor accesibilă față de casa sau locul tău de muncă.

Oftalmologie Sibiu la OftaTotal 

Clinica OftaTotal este o clinică de oftalmologie Sibiu care pune la dispoziția pacienților săi servicii medicale complete care acoperă toată gama de afecțiuni și condiții medicale care afectează calitatea vederii. Medicii noștri sunt calificați la standarde înalte și au la dispoziție echipamente performante pentru intervențiile chirurgicale și de evaluare a vederii. Dacă ai nevoie de servicii de oftalmologie în Sibiu, clinica OftaTotal este cea mai bună opțiune pentru tine!

Scroll to Top