ochelari de soare cu dioptrii, imagine panoramica clara vazuta prin ocheri de soare cu dioptrii | Ofta Total Sibiu

Ochelarii de soare cu dioptrii: ce sunt și când se recomandă?

 

Ochelarii de soare cu dioptrii au, pe langâ protecția UV, și dioptrii necesate încorporate pentru o vedere buna si protecția ochilor. Există numeroase beneficii la achiziționarea de ochelari de soare cu dioptrii. Află mai multe despre ochelarii de soare cu dioptrii de la specialiștii Ofta Total. 

Ce sunt ochelarii de soare cu dioptrii? 

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt ochelari de soare cu retata de ocherati prescrisa de oftalnolog, creați pentru persoanele care au nevoie de corecție vizuală pentru vicii de refracție (miopie, hipermetropie, astigmatism). 

Ochelarii de soare cu dioptrii combină calitățile ochelarilor de soare obișnuiți cu corecția vizuală oferită de ochelarii de vedere. Lentilele de soare cu dioptrii pot fi folosite deopotrivă de adulți și copii.  

Dacă te deranjează timpul de tranziție închidere-deschidere al lentilelor fotocromatice (heliomate) și nici ramele de tip clip-on nu sunt pe gustul tău, ochelarii de soare cu dioptrii sunt opțiunea perfectă.  

Ochelari soare dioptrii: avantaje 

Ochelarii de soare cu prescripție sunt făcuți la comandă pentru fiecare pacient, în funcție de nevoile sale. Iată câteva caracteristici-cheie ale ochelarilor de soare cu dioptrii: 

  • Oferă corecție vizuală și protecție imediată 

Lentilele de soare cu dioptrii oferă corecția necesară, permițând o vedere clară și precisă. Spre deosebire de lentilele heliomate, care au nevoie de ceva timp pentru a se adapta la intensitatea luminii, ochelarii de soare cu dioptrii acționează instant. 

  • Au protecție UV și promovează sănătatea ochilor 

Ochelarii de soare cu dioptrii te protejază împotriva radiațiilor ultraviolete (UV), prevenind apariția posibilelor probleme mai grave de vedere. Printre acestea se numără cataracta, degenerescența maculară, pterigionul și alte afecțiuni oculare care pot fi asociate cu expunerea excesivă la UV. 

  • Diminuează strălucirea și reflexiile 

Ochelarii de soare cu dioptrii te pot ajuta să scapi de reflexiile de pe suprafețe orizontale precum apă, zăpadă sau drumuri, în special dacă alegi un filtru de polarizare. Te vei bucura de mai mult confort vizual.  

  • Previn oboseala ochilor 

Lentilele ochelarilor de soare cu dioptrii sunt gândite special ca să apere ochii de lumina puternică și reflectată, ceea ce face ca oboseala oculară și disconfortul vizual să scadă. 

  • Oferă confort în activitățile în aer liber 

Ochelarii de soare cu dioptrii îți oferă libertatea de care ai nevoie ca să te bucuri pe deplin de activități în natură, plimbări, ciclism sau alte sporturi în aer liber, mai dificile pentru persoanele cu probleme de vedere. 

  • Modă și stil 

Disponibili într-o varietate de stiluri, culori și forme, ochelarii de soare cu dioptrii nu sunt doar sănătoși pentru ochi, ci și la modă, permițându-ți să îți exprimi personalitatea cu cele mai creative opțiuni.  

Ochelari de soare cu dioptrii la Ofta Total 

Specialiștii în optică medicală de la Ofta Total Sibiu te ajută să alegi ochelarii de soare cu dioptrii cei mai potriviți pentru tine, în funcție de caracteristicile și prețul urmărite. 

 Primul pas către o pereche personalizată de ochelari de soare cu dioptrii este să îți faci o programare la o consultație. 

Specialistul în oftalmologie îți va face o examinare vizuală, va măsura acuitatea vizuală și dioptriile necesare pentru corectarea vederii, în funcție de caz.  

După ce au fost stabilite dioptriile și necesarul de corecție, specialistul te va ajuta să îți alegi rama potrivită pentru ochelarii de soare cu dioptrii. 

 La Ofta Total vei avea ocazia să explorezi modele, forme și culori diverse, astfel încât ochelarii de soare cu dioptrii să fie pe gustul tău.  

Este important ca, la alegerea ochelarilor de soare cu dioptrii, să ai în vedere următoarele aspecte: 

  • Rama ochelarilor să se potrivească foarte bine chipului tău și să acopere cât mai amplu ochii, pentu o protecție UV ridicată. 
  • Pentru și mai multă protecție în orice anotimp, pentru imagini și culori clare, se recomandă lentilele polarizate. 
  • Alege cu grijă culoare lentilelor de soare cu dioptrii, deoarece aceasta este importantă pentru modul în care ochiul deosebește culorile și contrastele. Cele mai populare culori de lentile de soare cu dioptrii sunt gri, maro și verde. 

Cauți ochelari de soare cu dioptrii? Fă-ți o programare la Ofta Total și hai să îți găsim împreună perechea potrivită! 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top